Σε προτεραιότητα τίθεται από Εισαγγελία και Αστυνομία η σύλληψη των δραστών που διέλυσαν τα αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο

Σε προτεραιότητα τίθεται από Εισαγγελία και Αστυνομία η σύλληψη των δραστών που διέλυσαν τα αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο

Σε προτεραιότητα τίθεται από Εισαγγελία και Αστυνομία η σύλληψη των δραστών που διέλυσαν τα αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13979 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το ζήτημα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Ρόδο

Σε προτεραιότητα από την Εισαγγελία Ρόδου και τις αστυνομικές αρχές, τίθεται σύμφωνα με πληροφορίες της "Ρ" η υπόθεση της επίθεσης και των τεραστίων ζημιών που έγιναν χθες το απόγευμα στη βάση της uber στη Ρόδο σε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Η υπόθεση που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, αναμένεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς οι επιτελείς της εταιρίας σε κεντρικό επίπεδο, έχουν επιστρατεύει έγκριτους νομικούς σε Ελλάδα και Εξωτερικό και μάλιστα η γενική διυθύντρια της εταιρίας έχει ζητήσει με ανακοίνωσή της τον εντοπισμό των δραστών και την άμεση παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Η διαμαρτυρία - ανακοίνωση της εταιρίας, κοινοποιήθηκε μάλιστα στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεντώνεται αποδεικτικό υλικό από κάμερες της περιοχής

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση έχει ανατεθεί σε έμπειρους αστυνομικούς της περιοχής μας, οι οποίοι ήδη από χθες, έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν υλικό και στοιχεία μέσα από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, ή ακόμα και βίντεο που ίσως αποτυπώθηκαν την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η επίθεση και το σπάσιμο των αυτοκινήτων της uber.

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας στη Ρόδο, από οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί στο νησί μας, οι ποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών (Uber).

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, περισσότερα από 30 άτομα σε έξαλλη κατάσταση, πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρeίας που βρίσκονται στην οδό Ηλία Βενέζη όπου και προχώρησαν σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας των επεισοδίων είναι το γεγονός ότι αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα και προκλήθηκαν βανδαλισμοί σε δεκάδες άλλα τα οποία ανήκουν στην εταιρεία.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Ρόδο εξέδωσε η Uber

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στη Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

Οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, γεγονός για το οποίο οι εκπρόσωποι της εταιρeίας έχουν ενημερώσει ήδη αστυνομία και Εισαγγελέα, ζητώντας έτσι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και σε βάρος τους να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη "Ρoδιακή" επισήμαναν ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από εξοργισμένους ταξιτζήδες που έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρeίας Uber και μάλιστα τρεις από αυτούς εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου.

Το γεγονός της προσαγωγής δύο ατόμων από τις τάξεις των ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, προκάλεσε την ακόμα εντονότερη αντίδρασή τους και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκονταν οι συνάδελφοί τους. Ακολούθησε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρο το νησί από τους ίδιους.

Αργά τα απόγευμα και ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί «τράβηξαν χειρόφρενο» στην πλατεία Δημαρχείου και ξεκίνησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα σκαλιά του Δημαρχιακού Μεγάρου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των τοπικών πολιτικών μας εκπροσώπων για να μην επιτραπεί στη Ρόδο η λειτουργία της εταιρείας Uber.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο