Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για «φρουτάκια»

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για «φρουτάκια»

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για «φρουτάκια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 644 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε να διενεργούνται τυχερά παιχνίδια.

Ο 48χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο διαφορετικές υποθέσεις οι οποίες διαλευκάνθηκαν από την αστυνομία το 2020 και το 2021 αντίστοιχα, και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε χρηματική συναλλαγή στο κατάστημά του.

Ειδικότερα, ο 48χρονος είπε πως το μόνο που έκαναν ήταν να παρέχουν τις υπηρεσίες διαδικτύου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες, δεν υπήρχε τοπικό δίκτυο και ούτε κακόβουλο λογισμικό σε αυτούς.

Δηλαδή, όσοι χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές πλήρωναν μόνο το χρόνο που κατανάλωναν στο διαδίκτυο και τίποτα περισσότερο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά το πόκερ που εντοπίστηκαν να παίζουν κάποιοι, ήταν άνευ χρημάτων, το ίδιο και για το παιχνίδι «τρίλιζα», δηλαδή δεν υπήρχε κέρδος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, καθώς και οχτώ έλληνες και συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 44 ετών (είναι αδελφός του 48χρονου ιδιοκτήτη), ο 29χρονος με ρόλο “Dealer” και επτά παίκτες ηλικίας 65, 75, 29, 57, 32, 39 και ένας 42χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι το βράδυ στις 30 Δεκεμβρίου 2019 συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παίζουν “πόκερ” σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Όλοι πλην του 48χρονου ιδιοκτήτη, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ η δικογραφία διαχωρίστηκε για τον 48χρονο ο οποίος δεν συνελήφθη αρχικά αλλά σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση για απολογία.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι στις 30 Δεκεμβρίου 2019 (προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς) έκαναν «έφοδο» στο κατάστημα του 48χρονου σε χωριό της Ρόδου και συνέλαβαν τους εννιά άνδρες επ’ αυτοφώρω.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κατάστημα ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πίσω μέρος υπήρχε διαμορφωμένος χώρος για τη διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» και μπροστά για το «πόκερ». Παρά δε το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, εντούτοις, υπήρχε ταμειακή μηχανή και κόβονταν κανονικά αποδείξεις!

Στην κατοχή των δραστών και εντός του χώρου του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ
• 277 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
• 2 δεσμίδες παιγνιόχαρτα
• 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Στη δεύτερη υπόθεση, εκτός από τον 48χρονο κατηγορείται ένας 54χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένας 42χρονος που εντοπίστηκε να παίζει την ώρα του ελέγχου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στην επιχείρηση.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα στο οποίο είναι προσωρινά υπεύθυνος για τη λειτουργία του ο 54χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο λειτουργούσαν 4 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δομημένη σύνδεση σε κεντρική μονάδα «σέρβερ» και εγκατεστημένο λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκε ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα το οποίο κατά τη στιγμή του ελέγχου χρησιμοποιούσε ένας πελάτης, δηλαδή ο 42χρονος, ως παίκτης.

Τα ανευρεθέντα μηχανήματα - ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του υπευθύνου, κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου