Νέα μεγάλη διάκριση και 1ο βραβείο για τον Ρόδιο πιανίστα Κωνσταντάκη Απόστολο

Νέα μεγάλη διάκριση και 1ο βραβείο για τον Ρόδιο πιανίστα Κωνσταντάκη Απόστολο

Νέα μεγάλη διάκριση και 1ο βραβείο για τον Ρόδιο πιανίστα Κωνσταντάκη Απόστολο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2697 ΦΟΡΕΣ

Υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ο οργανισμός «Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησε τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμού Πιάνου.


Σε αυτό τον Μεγάλο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο Ρόδιος πιανίστας Απόστολος Κωνσταντάκης ολοκλήρωσε και τους τρεις κύκλους του διαγωνισμού με ατομικά ρεσιτάλ και συμμετοχή σε κονσέρτο με τη συμφωνική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Safira Antzus-Ramos, και απέσπασε το 1ο βραβείο.

ΣΥΝΤΟΜΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
O Απόστολος Κωνσταντάκης γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 χρόνων στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου με δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο) από την τάξη της Ευτυχίας Σπύρου.

Έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, όπως και το 1ο βραβείο στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. Έχει επίσης αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς όπως τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά, “International Music Competition Vienna Grand Prize Virtuoso” και “eMuse” Online Music Competition.


Επίσης έχει πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό «άριστα» από την τάξη της Γεωργίας Χαραυγής. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, όπου υπήρξε ο βασικός πιανίστας της ευρωπαϊκής ορχήστρας του σχολείου και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ρόδου.

Σήμερα, είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης και ερμηνείας πιάνου με τον καθ. Λάμπη Βασιλειάδη. Το 2023 διεκδίκησε και κέρδισε υποτροφία σπουδών από το «Bowling Green State University» στις Η.Π.Α. για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην κατεύθυνση «Piano Performing».


Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους: Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Solungga Liu, Paul Barnes, Dmitry Rachmanov, Thomas Rosenkrans, Nico Benadie, Robert Satterlee, Maciej Gański, Julian Sánchez, Svetlana Smolina, Igor Petrin, Γρηγόριο Ζαμπάρα, Ναταλία Μιχαηλίδου, καθώς και σεμινάρια συνοδείας κλασικού τραγουδιού(Lied) με τον Andreas Reibenspies.


Έχει δώσει πολλαπλές συναυλίες και προσωπικά ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αχίλλειο της Κέρκυρας, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου, Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, στην Ξάνθη, Φλώρινα, Γερμανία κ.α. Επίσης έχει παρουσιάσει προσωπικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής όπως το «Rhodes International Piano Forum & RHODES ART INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL» και το Διεθνές Φεστιβάλ Σύμης.

Επιπλέον, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση της Safira Antzus-Ramos, στον τελικό του 5ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας