Παγκόσμιο συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στη Ρόδο

Παγκόσμιο συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στη Ρόδο

Παγκόσμιο συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1424 ΦΟΡΕΣ

Δυναμική επιστροφή μετά την πανδημία στον συνεδριακό τουρισμό

Η Ρόδος μετά την πανδημία επιστρέφει δυναμικά στο χώρο της φιλοξενίας παγκόσμιων συνεδρίων αποδεικνύοντας ότι ανταγωνίζεται με επιτυχία μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο που διεκδικούν τέτοιες διοργανώσεις.

Έτσι, εντός της επόμενης εβδομάδας το νησί μας θα φιλοξενήσει το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace. Μάλιστα, τις εργασίες του αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 2.000 σύνεδροι πολλοί από τους οποίους θα έρθουν στη Ρόδο μαζί με τους συνοδούς τους οπότε ο αριθμός των επισκεπτών στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης θα είναι πολλαπλάσιος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το 21ο Παγκόσμιο Συνεδρίο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare), θα διεξαχθεί το διάστημα 3 έως 6 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη του δήμου Ρόδου.

Η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας ανέθεσε τη διοργάνωση του συνεδρίου στο Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος – Ογκολόγος κ. Βασίλειος Ραμφίδης. Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο όλα τα φλέγοντα ζητήματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού και οι νέες πρακτικές για την προάσπιση της υγείας του μαστού

. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης πάνω από 2.000 σύνεδροι, μέλη 47 Εθνικών εταιρειών Μαστολογίας ανά την υφήλιο που ασχολούνται με τον μαστό. Τα οφέλη της διεξαγωγής στη χώρα μας ενός τέτοιου διαμετρήματος συνεδρίου είναι πολλά και σχετίζονται με επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά οφέλη.

Και συνέδριο με πάνω από 4.000 συνέδρους τον Ιούνιο
Ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα το διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου, πάνω από 4.000 επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας με τον τίτλο “International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing (ICASSP 2023)” και αποτελεί το εμβληματικό διεθνές συνέδριο του Signal Processing Society (SPS) του οργανισμού Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους του που έχει διεξαχθεί ποτέ παγκοσμίως και η Ρόδος έχει το προνόμιο να το φιλοξενεί, υποδεχόμενη όχι μόνο τους συνέδρους αλλά και τους συνοδούς τους που θα έρθουν στο νησί μας και θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο των αριθμό των ξένων επισκεπτών για διάστημα μίας εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος κέρδισε τη διοργάνωση του συνεδρίου έχοντας απέναντί της άλλους 15 υποψήφιους προορισμούς μεταξύ των οποίων και πόλεις ιδιαίτερα δημοφιλείς που διεκδικούσαν με αξιώσεις το φετινό συνέδριο μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Το κεντρικό θέμα του ICASSP 2023 είναι η «Επεξεργασία σήματος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης» (Signal Processing in the Artificial Intelligence Era), προωθώντας τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ επεξεργασίας σήματος και μηχανικής μάθησης. Σημειώνεται ότι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που

θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Πέτρος Μαραγκός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%