Αναβλήθηκε η δίκη του ταξιτζή που κατηγορείται για τα επεισόδια στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η δίκη του ταξιτζή που κατηγορείται για τα επεισόδια στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η δίκη του ταξιτζή που κατηγορείται για τα επεισόδια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3335 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, της υπόθεσης 26χρονου οδηγού ταξί που κατηγορείται ότι συμμετείχε στις φθορές που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σε οχήματα της εταιρείας μεταφορικού έργου “Cool Rhodes” που δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου και συνεργάζεται με την Uber.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται συνολικά πέντε άτομα – αυτοκινητιστές, ωστόσο ο μόνος που είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, το απόγευμα της 28ης Απριλίου 2023, ήταν ο 26χρονος ο οποίος και παραπέμφθηκε να δικαστεί, την επόμενη ημέρα.

Σε βάρος του, όπως και σε βάρος των λοιπών τεσσάρων που διέφυγαν της σύλληψης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα εξής αδικήματα:

• Ένωση για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται προσβολή της ζωής, της ιδιοκτησίας και της περιουσίας (Συμμορία άρθρο 187 παρ. 3 εδ β-α ΠΚ)

• Διατάραξη κοινής ειρήνης με τη μορφή της συμμετοχής σε συγκεντρωμένο πλήθος που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων

• Απειλή διάπραξης εγκλημάτων

• Συμπλοκή με τη μορφή επίθεσης που έγινε από πολλούς και εξαιτίας αυτής προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου

• Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού για πράγμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Ο 26χρονος μετά τη σύλληψή του (στις 28 Απριλίου το απόγευμα) κρατήθηκε και την επόμενη ημέρα το μεσημέρι κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου δια του συνηγόρου του, γνωστού ποινικολόγου, κ. Στέλιου Κιουρτζή, ζήτησε και πήρε αναβολή για χθες (Τρίτη 2 Μαΐου 2023) και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ωστόσο και χθες το μεσημέρι η υπόθεση δεν εκδικάστηκε και αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από αίτημα τόσο του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή όσο και του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό της εταιρείας που υπέστη τις φθορές, κ. Σάββα Παυλίδη.

Όπως εξήγησαν στο δικαστήριο οι δύο συνήγοροι, δεν δύνατο να παραστούν στη δίκη λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας από υποθέσεις που αφορούν το άρθρο 187 ΠΚ. Έως τις 30 Ιουνίου (μέχρι τότε έχει ληφθεί απόφαση, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης).

Έτσι το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για το φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δικαστικό Μέγαρο υπήρχε χθες αυξημένη αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Για την υπόθεση ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, κ. Στέλιος Κιουρτζής, προέβη χθες σε δηλώσεις στη «Ροδιακή» και είπε τα εξής:

«Κατόπιν της προσαγωγής του συλληφθέντος, ενώπιον της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου το Σάββατο μας ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία ήδη έχετε περιλάβει σε παλαιότερο άρθρο της εφημερίδας σας.

Δικονομικά ζητήσαμε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουμε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και φυσικά να λάβουμε γνώση όλων των εγγράφων που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη δικογραφία.

Κατόπιν τούτου το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημά μας και παράλληλα ζητήσαμε λόγω όλων των δικονομικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, την άρση της κράτησης του κατηγορουμένου, αίτημα το οποίο επίσης έγινε δεκτό.

Σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου εκδικάστηκε εκ νέου η υπόθεση, πλην όμως λόγω κωλύματος που συνίσταται στην αποχή των δικηγόρων και της υποστήριξης της κατηγορίας αλλά και του κατηγορουμένου, η υπόθεση αναβλήθηκε καθόσον με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την οποία φυσικά ακολουθεί και ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ρόδου, συμμετέχουμε στην αποχή σε υποθέσεις που αφορούν παραβίαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ δηλαδή των αδικημάτων που κατηγορείται και ο εντολέας μου.

Ως εκ τούτων, η υπόθεση αυτή αναμένεται σε μελλοντικό χρονικό διάστημα να κριθεί και εκεί θα εκθέσουμε τις απόψεις μας αναφορικά με την ουσία και την άρνηση των κατηγοριών που αποδίδονται στον κατηγορούμενο».

Πορεία Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στο κέντρο της Ρόδου οι ταξιτζήδες 

Υπενθυμίζεται ότι χθες γύρω στις τρεισήμισι το απόγευμα οι ταξιτζήδες και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τους (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς το κέντρο της Ρόδου ενώ επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο του Συλλόγου των ταξιτζήδων της Ρόδου, κ. Θεοδόση Καστανίδη, κλιμακώνουν της κινητοποιήσεις τους και προαναγγέλλουν απεργία, αντιδρώντας, ως γνωστόν, στη δραστηριοποίηση της Εταιρείας Uber στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, χθες, γύρω στις 3:00 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στο Καρακόνερο και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία η οποία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου.

Εκεί, παρατάχθηκαν πάνω από διακόσια ταξί και αντιπροσωπεία τους μετέβη αρχικά στο Δημαρχείο όπου και επέδωσε το ψήφισμα της ομοσπονδίας τους στον ίδιο τον δήμαρχο.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο μέγαρο της περιφέρειας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις συγκοινωνίες.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων επέμειναν να δουν τον περιφερειάρχη, ο οποίος και τους δέχθηκε.

Όπως και με τον δήμαρχο, είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του και του επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα.

Σημειώνεται ότι, στη Ρόδο, βρέθηκαν χθες ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των ταξιτζήδων κ. Λευτέρης Πετράκης και ο ταμίας κ. Βασίλης Μαραγκάκης.

Εξερχόμενος του γραφείου του περιφερειάρχη, ο κ. Πετράκης, δήλωσε στη «Ροδιακή»:

«Ο περιφερειάρχης είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει και η Ομοσπονδία των ταξί και το Σωματείο της Ρόδου για να δούμε κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η Εταιρία που ήρθε να δραστηριοποιηθεί στη Ρόδο. Από τα στοιχεία που έχουμε εμείς γνωρίζουμε ότι είναι παράνομη. Το υπουργείο, η περιφέρεια και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται κινούνται σε αυτό τον δρόμο, να δούμε κατά ποσό υπάρχει νομιμότητα και αν πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της».

Όσο για το τι τους είπε ο περιφερειάρχης, όπως δήλωσε ο κ. Πετράκης, δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι, όπως και εκείνοι και τους είπε ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια, ενώ τους συνέστησε να περιμένουν λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκειά του για τα έκτροπα που έγιναν στην πόλη, όπως είπε, και τόνισε ότι τα καταδίκασαν και εκείνοι από την πρώτη στιγμή ως Ομοσπονδία. Τέλος, συνιστούν στους συναδέλφους, τους από εδώ και πέρα, νηφαλιότητα ώστε να δώσουν λύση τα αρμόδια όργανα.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν, χθες, οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων σε δήμαρχο και περιφερειάρχη και το οποίο υπογράφεται από όλα τα σωματεία τους αλλά και τον σύνδεσμο ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης Ρόδου «Κολοσσός», το πανδωδεκανησιακό σωματείο ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, το σωματείο επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων οχημάτων Ρόδου, την Ένωση ξενοδόχων Ρόδου και το σωματείο ΕΙΧ Ρόδου με οδηγό «Δωριεύς, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
«Μνήμες 2011 αρχίζουν να ξυπνούν λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μαϊου, ο κλάδος των ταξί βρίσκεται απέναντι με μια σειρά προκλήσεων.

Με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου ο κλάδος των ταξί προσπαθεί να ανακτήσει δυνάμεις από τα αποκαΐδια που άφησε η οικονομική κρίση και η πανδημία. Προσπαθούμε τίμια και με σοβαρότητα να παρέχουμε τις καλυτερες υπηρεσίες στον ελληνικό τουρισμό.

Επενδύουμε σε αυτόν γιατίζουμε και στηρίζουμε την ελληνική οικονομία όπως όλη η κοινωνία. Δεν λογίζεται όμως τα goldenboys που κάποιοι υποστηρίζουν να δρουν ανενόχλητα εις βάρος όλων εμάς.

Καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή τις ακρότητες που έλαβαν χώρα στο νησί της Ρόδου. Δεν είναι αυτό το επίπεδο που αρμόζει στους συναδέλφους που εργάζονται στα ταξί. Ίσως η πολιτεία αν ψάξει θα βρει ποιοι είναι αυτοί που παρέσυραν τον κλάδο σε τέτοιου είδους πρακτικές. Μήπως κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες επιδιώκουν τον εξευτελισμό του κλάδου και να παρουσιαστουν ως οι σωτήρες των μεταφορών; Μήπως κάποιοι που δραστηριοποιουνται στην  πειρατεία των μεταφορών, βολεύονται; Μήπως θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα των ταξί διαφορετική ώστε να πετυχουν τον σκοπό τους τη στιγμή που αυτοί δεν μπορουν να παρέχουν την ασφάλεια και τις υπηρεσίες που παρέχουμε προσλαμβάνοντας οδηγούς οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος;

Ζητάμε άμεσα από την ηγεσία του υπουργού Μεταφορών την αναστολή λειτουργίας όλων αυτών των εταιρειών που υποτίθεται κόπτονται για τον ελληνικό τουρισμό αλλά στην πραγματικότητα κόπτονται για ιδίον όφελος δημιουργώντας τεράστια ζημιά εις βάρος του ελληνικού τουρισμου, της ελληνικής οικονομίας και όλων εμάς.

Ζητάμε επίσης την επαναφορά της 3ωρης μίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό και ελάχιστο τίμημα στα 82 ευρώ για όλη την επικράτεια καθώς και την καλή λειτουργία της πλατφόρμας του υπουργείου Μεταφορών για την ανάρτηση των συμβάσεων αυτών των οχημάτων.

Σε συνάρτηση με τον αυστηρό έλεγχο των αρμόδιων οργάνων ελέγχου (Ελληνική Αστυνομία και ΣΔΟΕ) τα παραπάνω θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη σωστή λειτουργία όλων
αυτών που ασχολούνται με τις μεταφορές...».

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω