Στο έλεος των εμπρηστών η Κρεμαστή - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα - Οργή κατοίκων και στο Καρακόνερο

Στο έλεος των εμπρηστών η Κρεμαστή  - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα - Οργή κατοίκων και στο Καρακόνερο

Στο έλεος των εμπρηστών η Κρεμαστή - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα - Οργή κατοίκων και στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5712 ΦΟΡΕΣ

Καμία σύλληψη μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από τον κόσμο

Νέο μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε επί δύο συνεχόμενες μέρες σε περιοχές της Κρεμαστής αλλά και στον καταυλισμό των ρομά στο Καρακόνερο, γεγονός που κινητοποίησε και πάλι τις αρμόδιες πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές.

Οι φωτιές ξέσπασαν τόσο το βράδυ της Δευτέρας όσο και της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Κρεμαστής αλλά και στο Καρακόνερο. Οι πρώτες σε κάδο σκουπιδιών και οι υπόλοιπες στους τεράστιους σωρούς από σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του καταυλισμού των Ρομά.

Το τραγικό της υπόθεσης, είναι ότι χθες, στην περιοχή της Κρεμαστής, κάηκαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δίπλα από τους κάδους των σκουπιδιών, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που αποτύπωσε το rodosinfonews.gr.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, κατεγράφησαν τουλάχιστον 10  περιστατικά στη συγκεκριμένη περιοχή ανάμεσα σε Κρεμαστή - Ιαλυσό και Παστίδα το τελευταίο διήμερο, ενώ αμέτρητος είναι και ο αριθμός των πυρκαγιών που ξέσπασσαν εντός του καταυλισμού των ρομά στο Καρακόνερο.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για την άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, όσο και η Ασφάλεια Ρόδου προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Χθες το βράδυ πάντως, τρία περιπολικά της ΕΛΑΣ και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, έκαναν συνεχόμενες περιπολίες στην περιοχή, αλλά δυστυχώς ο δράστης ή οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι.

Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και πολίτες βγήκαν από τα σπίτια τους για να σβήσουν οι ίδιοι τους κάδους που είχαν αρπάξει φωτιά έπειτα από εμπρηστική ενέργεια χρησιμοποιώντας λάστιχα ποτίσματος από τις αυλές τους ή ακόμα και πυροσβεστήρες από τα οχήματα που είχαν.

Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα επίσης στην περιοχή της Κρεμαστής, με τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές, να κάνουν λόγο για απαράδεκτες ενέργειες που θα πρέπει να λάβουν τέλος. 

Υπάρχει βίντεο στα χέρια των αρχών

Αυτή τη φορά, στα χέρια των διωκτικών αρχών έχει παραδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, που δείχνει ένα άτομο να πλησιάζει τον κάδο των σκουπιδιών, να ανάβει χαρτί με αναπτήρα που κρατάει στα χέρια του και να το πετά στο εσωτερικό του κάδου.

Όλες οι εικόνες, οι πληροφορίες και οι κινήσεις οχημάτων και πεζών, έχουν «κλειδωθεί» στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και αξιολογούνται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που για ακόμα μια φορά αναστάτωσαν την ευρύτερη περιοχή.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας