«Μιλάω για το επάγγελμά μου»: Εκπαιδευτική δράση στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου

«Μιλάω για το επάγγελμά μου»: Εκπαιδευτική δράση στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου

«Μιλάω για το επάγγελμά μου»: Εκπαιδευτική δράση στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 615 ΦΟΡΕΣ

Δράση με τίτλο «Μιλάω για το επάγγελμά μου» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους από το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου.

Ειδικότερα, μια φορά τον μήνα ένας μαθητής, διαφορετικός κάθε φορά, παρουσίαζε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τον εαυτό του, την προσωπικότητα και την πορεία του, μέσα από το επάγγελμά του.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά τόσο αυτοί που παρουσίαζαν όσο και αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση με τις ερωτήσεις τους.

Η δράση αποτελούσε το γεγονός του μήνα για το οποίο οι μαθητές συζητούσαν για το «πώς» και το «πότε». Η επικοινωνία, η διάδραση, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η γνώση, η υγιής ενασχόληση με τον εαυτό μας και με τον άλλον, ήταν έννοιες που προέκυψαν καθόλη τη διάρκεια της δράσης.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για εναλλακτικές επαγγελματικές προοπτικές, ενώ ο ρόλος του εκάστοτε μαθητή ως κεντρικού ομιλητή λειτούργησε βοηθητικά και ασυνείδητα σε μαθησιακούς και παιδαγωγικούς στόχους όπως προετοιμασία παρουσίασης, έρευνα, καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων.

Οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Ισχυροποίησαν τους δεσμούς τους, εμπλούτισαν την εικόνα τους στον περίγυρό τους, ενεργοποίησαν την αυτοπεποίθησή τους αλλά και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την προσωπική εξέλιξη και αυτοβελτίωση.

«Οι ρόλοι άλλαξαν και κεντρικοί ομιλητές ήταν οι πολύτιμοι μαθητές μας που θύμισαν σε μας τους εκπαιδευτικούς τους ότι η βάση της εξέλιξης είναι η θέληση, η αμφιβολία, η δύναμη και η στοχοθεσία. Για το μάθημα που πήραμε τους ευχαριστούμε.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου