Καθορίστηκαν οι χώροι για τα ταμπλό και για τα περίπτερα των κομμάτων

Καθορίστηκαν οι χώροι για τα ταμπλό και για τα περίπτερα των κομμάτων

Καθορίστηκαν οι χώροι για τα ταμπλό και για τα περίπτερα των κομμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 772 ΦΟΡΕΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής, όπου συμμετείχαν μόνο 7 από τα 29 κόμματα

Με τη συμμετοχή επτά κομμάτων από τα είκοσι εννιά που θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές στο νομό Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο η σύσκεψη για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, για την προεκλογική προβολή τους στο δήμο Ρόδου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία των αντιδημάρχων Κώστα Ταρασλιά και Τσαμπίκας Κιαχαγιά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Στη διακομματική επιτροπή όπως συνηθίζεται να λέγεται, συμμετείχαν οι εξής: από τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Αρφαράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Πόλυ Χατζημάρκου και ο Τάκης Μιχαηλίδης, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Μουτσάκης και ο Γεράσιμος Παρασκευάς, από το ΚΚΕ η Μαρία Χατζηγιάννη και ο Δημήτρης Ζαχαριάς, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ η Ρένα Λυκοπάντη, από το ΜέΡΑ25 ο Θανάσης Μπαράκας και από την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η Ευαγγελία Παναή.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τα 7 σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα ταμπλό για την ανάρτηση των αφισών των κομμάτων είναι τα εξής:

- Οδός Δημοκρατίας (περίφραξη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής)
- Οδός Κόδριγκτώνος και Βύρωνος (πίσω είσοδος βοηθητικού σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ)
- Οδός Αυστραλίας (πρώην σφαγεία)
- Οδός Χατζηαγγέλου –Κλαυδίου Πέπερ (περίφραξη παιδότοπου απέναντι από το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου)
- Οδός Αποστόλου Παύλου (κιγκλίδωμα 16ου Δημοτικού Σχολείου –Ανάληψη)
- Κρητικά (λεωφόρος Ιαλυσού)
- Αμαξοστάσιο του δήμου – Σγουρού (οδός Τριανταφυλλίδη )

Από τη χθεσινή συνεδρίαση
Από τη χθεσινή συνεδρίαση


Εκτιμάται ότι σε κάθε ταμπλό θα μπορούν να τοποθετηθούν 3 έως 4 αφίσες κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα περίπτερα που θα τοποθετηθούν για τη διανομή του εκλογικού υλικού, τα κόμματα επέλεξαν ξεκινώντας με τη σειρά των ποσοστών που συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές τα εξής σημεία:

- Η Νέα Δημοκρατία τη θέση «Καλαφατάς» στην πλατεία Κύπρου
- Ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση «Τράπεζα Ελλάδος»
- Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ τη θέση «Εθνική Τράπεζα» στην πλατεία Κύπρου
- Το ΚΚΕ τη θέση «Καστελοριζός» στην πλατεία Κύπρου
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τη θέση «Lacoste» στην οδό Δημητρίου Θεοδωράκη
- Το ΜέΡΑ25 θέση στην οδό Πλαστήρα
- Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τη θέση έξω από το επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Μιλώντας στη διακομματική η κ. Κιαχαγιά ζήτησε την τήρηση των νόμων και των κανόνων για την καθαριότητα, τη ρύπανση και την αφισοκόλληση στους χώρους που θα προσδιοριστούν, ενώ ο κ. Ταρασλιάς υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κόμματα να προσέξουν την αφισορρύπανση.

Επίσης, ζήτησε την αποφυγή χρήσης των αεροπανό και οποιουδήποτε άλλου τρόπου προβολής χαλά την εικόνα της πόλης καθώς διενεργούνται οι εκλογές σε μία τουριστική περίοδο και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Οι θέσεις στις οποίες  θα τοποθετηθούν τα ταμπλό για την προβολή των κομμάτων  στην πόλη της Ρόδου
Οι θέσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν τα ταμπλό για την προβολή των κομμάτων στην πόλη της Ρόδου

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση να πάρουν τα κόμματα κάποια από τα κενά γραφεία που βρίσκονται στη Νέα Αγορά, για να τα χρησιμοποιήσουν κατά την προεκλογική περίοδο την οποία και θα εξετάσει η νομική υπηρεσία του δήμου, ενώ από την πλευρά του το ΚΚΕ ζήτησε την τοποθέτηση αφισών και πέρα από τα σημεία που θα καθοριστούν αφού όπως υπογράμμισε συνεχίζεται η εμπορική διαφήμιση και η διαφήμιση εκδηλώσεων ακόμα και σε κολώνες.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής:

«Μετά την ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων στα Δωδεκάνησα, ο δήμος Ρόδου προχώρησε άμεσα στη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής για τη διευθέτηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με την πόλη και το δήμο.

Σήμερα είχαμε την παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που δεν είναι στη Βουλή αλλά συμμετέχει στις εκλογές.

Αποφασίσαμε ότι δεν θα ρυπάνουμε την πόλη μας. Αφίσες θα υπάρχουν σε 7 επιλεγμένα σημεία στην πόλη με ταμπλό του δήμου, δεν θα υπάρξουν αεροπανό και συμφωνήσαμε πού τα κόμματα μπορούν να τοποθετήσουν τα περίπτερά τους για την προβολή του εκλογικού τους υλικού.

Τα περισσότερα είναι στο κέντρο της πόλης πέριξ της πλατείας Κύπρου. Το ποιο περίπτερο θα πάρει κάθε κόμμα αποφασίστηκε σύμφωνα με τα ποσοστά του, δεν υπήρξε κάποια ένταση, αντίθετα συμφωνήσαν στο ποιο σημείο επιθυμούν και μαζί με την πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής κ. Κιαχαγιά έχουμε ετοιμάσει το πρακτικό το οποίο επίσημα θα επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο ενώ ευχηθήκαμε σε όλα τα κόμματα καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε αυτή τη μεγάλη προεκλογική εκστρατεία».

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"