Προσβάσιμα για τα ΑμεΑ πρέπει να είναι τα εκλογικά τμήματα

Προσβάσιμα για τα ΑμεΑ πρέπει να είναι τα εκλογικά τμήματα

Προσβάσιμα για τα ΑμεΑ πρέπει να είναι τα εκλογικά τμήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Προσβάσιμα στα ΑμεΑ και σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα θα πρέπει να είναι τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και ο δήμος της Ρόδου θα προχωρήσει σε σχετικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, ενώ θα δημιουργήσει και χώρους αναμονής με παραβάν.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής εγκυκλίου, ο δήμος και συγκεκριμένα οι διοικητικές του υπηρεσίες και η αρμόδια αντιδήμαρχος διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη, κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τις δημοτικές ενότητες.

Με αυτό ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα θα πρέπει να είναι προσβάσιμα για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα.

Παρά την πίεση του χρόνου, καθότι αυτό έγινε γνωστό πριν λίγες εβδομάδες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι, μαζί με την αντιδήμαρχο, πραγματοποίησαν τις σχετικές αυτοψίες ώστε να διαπιστώσουν που χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε, είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις καθώς τα περισσότερα εκλογικά τμήματα στο νησί φιλοξενούνται σε καινούργια σχολεία που είναι προσβάσιμα σε ΑμέΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε-έξι εκλογικά τμήματα όπου θα πρέπει ο δήμος να κάνει κάποιες παρεμβάσεις, οι οποίες και θα γίνουν.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, βάσει της εγκυκλίου, (και) ο δήμος της Ρόδου θα δημιουργήσει χώρο αναμονής για ΑμεΑ σε κάθε εκλογικό τμήμα.

Εκεί θα έρχεται ο δικαστικός επιμελητής και θα επιδίδει τα ψηφοδέλτια στους συμπολίτες μας που λόγω κινητικού προβλήματος δεν μπορούν να εισέλθουν μέσα στο χώρο ενώ θα στηθεί και παραβάν για να μπορούν να ψηφίσουν.

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"