Παρουσιάστηκε η προγραμματική σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Παρουσιάστηκε η προγραμματική σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Παρουσιάστηκε η προγραμματική σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Η προγραμματική σύμβαση για την προστασία και ανάδειξη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου παρουσία τοπικών αρχών και φορέων μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Μάλιστα κατά την ομιλία του ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι σκοπός της προσπάθειας που έγινε ήταν να αποτελέσει, η Μεσαιωνική Πόλη , όχι απλά ένα τοπόσημο, με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, αλλά και ένα Παγκόσμιο Παράδειγμα.

Ένα πρότυπο, για το πώς σε έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, μπορούμε να εναρμονίσουμε μεταξύ τους, την Οικιστική, και την Εμπορική Δραστηριότητα.

Και μάλιστα, μέσα σε ένα Μνημείο, Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που μένει ζωντανό, και αφηγείται με μοναδικό τρόπο, στους επισκέπτες μας, την τόσο λαμπρή, και ξεχωριστή ιστορία, του νησιού μας.

Όπως είπε, αυτό δεν είναι ούτε κάτι απλό, ούτε κάτι εύκολο. Δούλεψαν πολλά μυαλά, και πάνω απ’ όλα δούλεψαν με αγάπη, με πίστη και με έμπνευση. Αυτή είναι η καλή μαγιά.

Όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, όλα τα υπόλοιπα γίνονται. Και τα έργα, και οι παρεμβάσεις, και οι πόροι, και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.
«Είμαστε σήμερα χαρούμενοι, γιατί δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του, και η Μεσαιωνική Πόλη, τυγχάνει για πρώτη φορά, στην ιστορία της, μιας ολοκληρωμένης, και συνεκτικής μέριμνας, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρειά της.

Ενώσαμε χέρια, και δουλέψαμε. Χωρίς ωράριο, αλλά με πρόγραμμα. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σχέδιο. Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με αρχές. Χωρίς πελατειακές εξαρτήσεις, αλλά με αξίες, που έχουν στο επίκεντρο τον Ροδίτη, και τις ανάγκες του.

Τον Ροδίτη κάτοικο της Παλιάς Πόλης, που έχει δικαίωμα, σε μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, γιατί είναι αυτός, που μέσα στη διάρκεια του χρόνου, κρατά ζωντανή τη Μεσαιωνική μας Πόλη.

Αλλά και τον Ροδίτη, που ξεδιπλώνει το επιχειρηματικό ταλέντο του, στην Παλιά Πόλη, και δημιουργεί πλούτο για το νησί μας, και για τους ανθρώπους του» δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας