Έλεγχοι από την Τροχαία για τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ

Έλεγχοι από την Τροχαία για τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ

Έλεγχοι από την Τροχαία για τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1157 ΦΟΡΕΣ

Έλεγχοι ξεκινούν άμεσα από την Τροχαία Ρόδου για το θέμα των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ όπου δυστυχώς είναι... ξέφραγο αμπέλι.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες επαρχίας Ρόδου, αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία ότι, κατόπιν επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και ειδικότερα του τμήματος Τροχαίας Ρόδου, ενημερωθήκαμε ότι, άμεσα θα διατεθούν δύο τουλάχιστον Αστυνομικοί στην υπηρεσία ελέγχου και αστυνόμευσης των υφιστάμενων ειδικών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, των ραμπών κ.λ.π.

Παρακαλούμε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθότι, όσοι ΔΕΝ διαθέτουν την ειδική μπλέ κάρτα στάθμευσης και παρκάρουν στις ειδικές θέσεις, θα αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο επιβολής προστίμου, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και ό,τι άλλο προβλέπεται από τον κ.ο.κ.

Κανένα άλλο έγγραφο που παραπέμπει σε αναπηρία και δεν σχετίζεται με τις παρακάτω παθήσεις που αναφέρουμε οι οποίες δικαιολογούν τη χορήγηση της ειδικής μπλέ κάρτας, ΔΕΝ θα γίνεται αποδεκτό σύμφωνα και με τον νόμο.

Όσα άτομα με αναπηρία πληρούν τις προϋποθέσεις όπως τις παρουσιάζουμε παρακάτω, να σπεύσουν στο αρμόδιο Γραφείο Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τη χορήγηση της ειδικής μπλέ κάρτας στάθμευσης.

Παθήσεις άρθρου 16 Ν. 1798/88 που δικαιούνται χορήγησης ειδικής κάρτας στάθμευσης.

• Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.

• Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%.

• Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από τα οποία τα 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.

• Τύφλωση και από τους δύο οφθαλμούς με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80 %) και άνω.

• Νοητική αναπηρία με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40.


• Αυτισμός, εφόσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή νοητική αναπηρία ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και εξαιτίας των παθήσεων αυτών το παθών πρόσωπο έχει καταστεί ανάπηρο, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, είναι ανίκανο για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.

• Μεσογειακή αναιμία.

• Νεφρική ή ηπατική ή πνευμονική ή καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή Μεταμόσχευση νεφρού ή ή ήπατος ή πνεύμονα.

• Συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία) ή κυστική ίνωση ή ομόζυγο κληρονομική υπερχοληστερολαιμία, εφόσον τα άτομα εξαιτίας των παθήσεων αυτών, έχουν καταστεί ανάπηροι, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, είναι ανίκανα για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθειας.

Θα πρέπει η απόφαση των ΚΕΠΑ να γράφει ότι είστε Δικαιούχος του νόμου 1798/88 , ή ότι η πάθηση συμπίπτει με τον πίνακα Δ18Α 5038263 Φ.Ε.Κ. 2710/ τ.β 24-10-13 ΚΥΑ

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τα ΑμεΑ που δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη κάρτα στάθμευσης, να δείχνουν τη δέουσα προσοχή, και να αποφεύγουν ακόμα και την ολιγόλεπτη στάθμευση στις ειδικές θέσεις στάθμευσης.

Προς αποσαφήνιση των ανωτέρω και για διευκόλυνση, παρουσιάζουμε την ειδική κάρτα στάθμευσης που ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ισχύει για τη στάθμευση στις ειδικές θέσεις ΑμεΑ».

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν