Κωνσταντίνος Φλώρος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Η Σύμη μου επιφύλαξε μεγάλη τιμή»

Κωνσταντίνος Φλώρος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Η Σύμη μου επιφύλαξε μεγάλη τιμή»

Κωνσταντίνος Φλώρος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Η Σύμη μου επιφύλαξε μεγάλη τιμή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1103 ΦΟΡΕΣ

Τις ευχαριστίες του στον Δήμο Σύμης που μαζί με τον Υπουργό Άμυνας και την κ. Αρτεμισία Γεωργιάδου – Κυπραίου τους ανακήρυξαν ως επίτιμους δημότες, εξέφρασε με σχετική ανακοίνωσή του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός κος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην ανάρτησή του ο κος Φλώρος επισημαίνει:

«Είχα την χαρά και την μεγάλη τιμή να αναγορευτώ επίτιμος δημότης της νήσου Σύμης, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και την κ. Αρτεμισία Γεωργιάδου - Κυπραίου, σε μια πολύ σημαντική ιστορική επέτειο για το νησί και για ολόκληρα τα Δωδεκάνησα, καθώς την 8η Μαΐου 1945 πραγματοποιήθηκε στην Σύμη η παράδοση των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους.

Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της Σύμης στον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού οι κάτοικοί της στάθηκαν στο πλευρό των ανδρών του Ιερού Λόχου με σκοπό την ενσωμάτωση του νησιού και όλων των Δωδεκανήσων στην Μητέρα Ελλάδα.

Τα Δωδεκάνησα τα κράτησαν ελληνικά οι θυσίες και το αίμα των προγόνων μας, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια πέτρα, ούτε έναν κόκκο χώματος σε κανέναν.

Δεν ξεχνώ τις διηγήσεις του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, ότι η Σύμη αποτελούσε την έδρα και το ορμητήριο των Ιερολοχιτών του Χριστόδουλου Τσιγάντε, εκείνων που με τις τολμηρές επιχειρήσεις τους γέννησαν τον θρύλο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, έναν θρύλο που γιγαντώθηκε στη συνέχεια με τους σκληροτράχηλους Λόχους Ορεινών Καταδρομών και συνεχίζεται σήμερα επάξια με την πανίσχυρη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Ο τίτλος και η ιδιότητα του επίτιμου δημότη του νησιού στο οποίο δοξάστηκαν οι ηρωικοί προκάτοχοί μου εν όπλοις Χριστόδουλος Τσιγάντες, Κωνσταντίνος Κόρκας και οι ατσάλινοι Ιερολοχίτες συμπολεμιστές τους γεννά μέσα μου ένα χρέος.

Το χρέος να έχω πάντα στο μυαλό μου την πανέμορφη ακριτική Σύμη ως ιδιαίτερη Πατρίδα μου, να την επισκέπτομαι, να την στηρίζω, να την προβάλλω παντού όπου μπορώ και να την τιμώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, έναντι εξωτερικών κινδύνων για την Χώρα μας, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και καθιστώντας μας επίφοβο αντίπαλο για όσους μας προσδιορίζουν ως τέτοιο.

Καλή δύναμη στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο που γίνεται επ’ ωφελεία των δημοτών και της Πατρίδας.

Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου έκανε σήμερα ο Δήμος Σύμης.»

 

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο