Μόνο δύο κόμματα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στην περιφέρεια

Μόνο δύο κόμματα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στην περιφέρεια

Μόνο δύο κόμματα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στην περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1033 ΦΟΡΕΣ

Μόνο δύο κόμματα και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ προσκόμισαν μέχρι χτες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο τα ψηφοδέλτιά τους για να σταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό στα νησιά, παρά το ότι τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν στενεύουν.

Αν και η καταληκτική ημερομηνία που έθεσε το υπουργείο ώστε τα κόμματα που κατέρχονται σε κάθε περιφέρεια για να μεταφέρουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι η 12η του μήνα, εντούτοις ο αριθμός όσων έχουν ανταποκριθεί είναι ελάχιστος.


Σημειώνεται ότι σε επίπεδο νομού συμμετέχουν στις εκλογές 28 κόμματα τα οποία μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα ψηφοδέλτια τους, ώστε στη συνέχεια με τα πλοία της γραμμής να προωθηθούν στα εκλογικά τμήματα των νησιών. Τονίζεται ότι έχει σταλεί ήδη έγγραφο και από το αρμόδιο υπουργείο προς τα κόμματα όσο και από την περιφέρεια προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στα Δωδεκάνησα ως παραμεθόριο περιοχή για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την έγκαιρη αποστολή τους.


Πάντως σε κάθε περίπτωση οι υπάλληλοι της περιφέρειας θα βρίσκονται σε αναμονή για την παραλαβή των ψηφοδελτίων των κομμάτων και πέρα από την προθεσμία καθώς την Κυριακή εκτός απροόπτου θα αρχίσουν να ετοιμάζουν τις κούτες με το εκλογικό υλικό ( γραφική ύλη κλπ) που θα χρειαστεί να σταλεί.


Συγκεκριμένα θα ετοιμαστούν 396 κούτες με το εκλογικό υλικό που προβλέπει ο νόμος σε αντικατάσταση των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα. Οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το αντικείμενο θα περιμένουν τα κόμματα για να στείλουν τα ψηφοδέλτιά τους καθώς και το λευκό ψηφοδέλτιο και ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων θα τα προωθήσουν στα εκλογικά τμήματα των νησιών.


Οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι λίγες και τα κόμματα θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να έχουν παρουσία στις εκλογές, σε όλα τα εκλογικά τμήματα των νησιών μας.

 

Φώτο αρχείου

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"