Τοπικό Ποδόσφαιρο: Αποκαρδιωτικές εικόνες στα Μαριτσά

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Αποκαρδιωτικές εικόνες στα Μαριτσά

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Αποκαρδιωτικές εικόνες στα Μαριτσά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3564 ΦΟΡΕΣ

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν να κάνουν με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα του Ηρακλή με τον Ιάλυσο για τον ημιτελικό του κυπέλλου στο γήπεδο των Μαριτσών.

Το γεγονός ότι φίλαθλοι των γηπεδούχων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγούσαν παίκτη του Ιάλυσου, Εμπουμπά, σχολιάζεται με μεγάλη δυσμένεια και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά.

«Ένιωσα τόση ντροπή…»
Ένας από τους επίσημους που έγινε μάρτυρας των όσων συνέβησαν μετά το τέλος της παράτασης ήταν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης. Ο ίδιος δεν είχε καμία διάθεση να πει πολλά πράγματα για τα γεγονότα και μιλώντας στην «Αθλητική Ροδιακή» αρκέστηκε στο να αναφέρει τα εξής:


«Δεν θέλω να πω κάτι. Ένιωσα τόση ντροπή και απογοήτευση που ειλικρινά, δεν θέλω να πάω ξανά σε γήπεδο…». Αν και σύντομα, η δήλωσή του όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς λέει πάρα πολλά.

«Όλα ξεκίνησαν
από τον Εμπουμπά!»
Ο πρόεδρος του Ηρακλή Μαριτσών Μανώλης Παπαδημήτρης καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν, ωστόσο τονίζει ότι τα πάντα ξεκίνησαν όταν ο ποδοσφαιριστής του Ιάλυσου «χτύπησε» τον παίκτη του Ηρακλή. Στη δήλωση που έκανε στην «Αθλητική Ροδιακή», τόνισε τα εξής:


«Καλώς ή κακώς ο Ηρακλής Μαριτσών έχει πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο. Έχει κόσμο πάντα δίπλα του. Μιλώντας προσωπικά και χωρίς να εκφράζω τον Ηρακλή ο οποίος θα βγάλει ανακοίνωση ως δ.σ., ασφαλώς και καταδικάζω τα όσα έγιναν και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως πρόεδρος. Πώς ξεκινάει ένα περιστατικό όμως; Από τους φιλάθλους ή από τους παίκτες; Μια ομάδα σαν τον Ιάλυσο που έχει μια ιστορία και είναι Γ’ Εθνικής, πρέπει να μάθει στους παίκτες να έχουν καλή συμπεριφορά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Εμπουμπά χτύπησε τον Χειμωνέττο.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν μπορεί οι παίκτες να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Πέρσι κύριοι ήρθαν, κύριοι έφυγαν. Γιατί φέτος έγιναν αυτά; Όλα ξεκινούν από μέσα. Τον φίλαθλο δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Και αυτό το ξέρουν όλες οι ομάδες. Επιπρόσθετα θέλω να τονίσω ότι οι πόρτες δεν άνοιξαν. Οι φίλαθλοι πήδηξαν και μπήκαν μέσα. Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να μην γίνει κάποιο ατύχημα».

«Όλη η αλήθεια
δεν φαίνεται στο video»
Τη δική του οπτική για τα όσα έγιναν στα Μαριτσά, δίνει ένας από τους πιο έμπειρους και παλιούς παίκτες του Ηρακλή, ο Μανώλης Παπαδημήτρης. Με χθεσινές δηλώσεις που έκανε τόνισε και τα εξής:
«Ασφαλώς και τα όσα έγιναν δεν τιμούν κανέναν. Όλη η αλήθεια όμως δεν φαίνεται στο video που κυκλοφορεί. Φαίνεται ότι ο κόσμος κυνηγάει τον παίκτη. Όμως η φασαρία προκλήθηκε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια, ο Εμπουμπά είναι αυτός που χτυπάει τον Χειμωνέττο από πίσω. Δεν δικαιολογώ τα όσα έγιναν μετά, αλλά έτσι ξεκίνησαν. Επιπρόσθετα, όλα τα γεγονότα με τη διαιτησία που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έχουν εξαγριώσει τον κόσμο και ένα μικρό χωριό όπως τα Μαριτσά που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα».

«Γίναμε μάρτυρες
μιας ακόμα μαύρης σελίδας»
Ο Ιάλυσος με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το απόγευμα της Τρίτης στο γήπεδο Μαριτσών γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη μαύρης σελίδας στην ιστορία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Τα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη λήξη της αναμέτρησής μας προβληματίζουν αφάνταστα και πλέον οι αρμόδιοι πρέπει να επιληφθούν πριν να είναι πολύ αργά.


Ο Γ.Α.Σ Ιάλυσος στην αποστολή του για τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου είχε τρία 16χρόνα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου. Σήμερα το πρωί ειλικρινά δεν ξέρουμε τι πρέπει να πούμε στους γονείς τους για να τους επιτρέψουν να έρθουν ξανά στο γήπεδο. Αρχικά ως Δ.Σ. καταδικάζουμε την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μας Τζεφ Εμπουμπά, ωστόσο οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης δεν δικαιολογούν τα όσα ακολούθησαν. Άλλωστε με το γράμμα του νόμου ο ποδοσφαιριστής μας θα τιμωρηθεί δικαίως με βάση τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος, ενώ θα τιμωρηθεί παραδειγματικά και από εμάς για τη συμπεριφορά του.


Τα όσα θλιβερά ακολούθησαν έχουν πάει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και πλέον οι υπαίτιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν γίνεται μετά από διαπληκτισμούς και αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών να ανοίγουν έτσι απλά οι πόρτες ενός γηπέδου και να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο δεκάδες «φίλαθλοι» προκειμένου να τραμπουκησουν αθλητές. Τα 16χρονα παιδιά που είχαμε στην αποστολή μας είδαν δεκάδες οπαδούς να κυνηγούν συμπαίκτες τους, ο οποίοι έτρεχαν εκτός γηπέδου για να προστατευτούν.

Η εικόνα του Τζεφ Εμπουμπά να περνά τρέχοντας το βοηθητικό γήπεδο Μαριτσών και να βγαίνει έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να γλιτώσει το ξύλο δεν θα έπρεπε να προβληματίζει μόνο εμάς κι αν κάποιοι σέβονται τον εαυτό τους, σήμερα οφείλουν να παραιτηθούν.


Εφόσον λοιπόν κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βγει να ζητήσει μια συγνώμη για τα όσα είδαμε, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε εμείς. Ζητάμε συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της Δωδεκανήσου, τους γονείς των ποδοσφαιριστών μας και τον υγιή φίλαθλο κόσμο των Μαριτσών για τα όσα παρακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ελπίζουμε από σήμερα το πρωί να μπορούν ξανά οι γονείς να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους και όχι να φοβούνται να τα φέρουν στο γήπεδο.


Τέλος, ο Γ.Α.Σ Ιάλυσος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για ακόμα φορά ως προς τη διαιτησία του κυρίου Πατσιόπουλου σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση. Το πόσο εμπαθής είναι πλέον με την ομάδα μας φάνηκε στις δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας Κονέ, στις οποίες “έκλεισε τα μάτια”. Περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας και ζητάμε ευθέως την τιμωρία του».

Τρία άρθρα «καίνε» τον Ηρακλή
Τον λόγο έχει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή η οποία θα μελετήσει το φύλλο αγώνα καθώς και την έκθεση του παρατηρητή αγώνα προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Ο Ηρακλής είναι και υπότροπος μιας και ήδη του είχε επιβληθεί τιμωρία έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αθλητικής Ροδιακής», η Πειθαρχική Επιτροπή αναμένεται να βασιστεί σε τρία άρθρα για να πάρει απόφαση.
-Το άρθρο 15 που κάνει λόγο για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο
-Το άρθρο 19 που αναφέρεται σε «απειλή αξιωματούχων» (έτσι χαρακτηρίζονται και οι παίκτες)
-Και το άρθρο 20, παράγραφος Ά που αφορά στη βία.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων