ΣΥΡΙΖΑ για τη δρομολόγηση του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στα Δωδεκάνησα: «Πάρε με όταν φτάσεις»

ΣΥΡΙΖΑ για τη δρομολόγηση του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στα Δωδεκάνησα: «Πάρε με όταν φτάσεις»

ΣΥΡΙΖΑ για τη δρομολόγηση του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στα Δωδεκάνησα: «Πάρε με όταν φτάσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1026 ΦΟΡΕΣ

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δρομολόγηση του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στα Δωδεκάνησα , στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ που "δεν γνώριζε" την κατάσταση των Ελληνικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη, εξακολουθεί να δείχνει στον Ελληνικό λαό την ανεύθυνη πολιτική της στο σοβαρά θέμα των μεταφορών.

Με αφορμή τη δρομολόγηση του ΔΙΑΓΟΡΑΣ, «κατόπιν ενεργειών» του υπουργού της ΝΔ Νότη Μηταράκη στην εκλογική του περιφέρεια, και αντίστοιχα, τη δρομολόγηση του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη γραμμή της Δωδεκανήσου, θεωρούμε ότι ο εμπαιγμός των νησιωτών και η υποβάθμιση της περιοχής δεν μπορεί να πάει παρακάτω.

Το πλέον επισφαλές και αργόσυρτο πλοίο της ναυσιπλοΐας, ένα πλοίο ανέκδοτο όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι των νησιών μας δρομολογήθηκε σε κεντρική γραμμή του κορμού της Δωδεκανήσου.

Το ερώτημά μας προκύπτει αβίαστα: Ντράπηκε κανείς;

Αντιλαμβάνεται κάποιος από τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες που πρόσκεινται στη ΝΔ, ότι η αδράνεια και η στάση τους απέναντι σ αυτό το γεγονός, αποτελεί προσβολή για τους νησιώτες;

Οι αναφορές παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φιλικών προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, περί «λαϊκισμού» και «μιζέριας» σε όσους αντιδρούν σ’ αυτή την κατάντια, μόνο αγανάκτηση προκαλούν στους κατοίκους των νησιών που αγωνίζονται καθημερινά να κρατήσουν ζωντανές και ενεργές τις "μικρές πατρίδες" τους.

Στον αντίποδα όσων θεσμικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων θεωρούν ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει την αντίδραση θαρραλέων δημάρχων, όπως η Μαρία Καμμά της Τήλου, η οποία τόνισε ότι το «Πρέβελης» δεν θα γίνει δεκτό ούτε για μια μέρα, όταν παράγοντες του Υπουργείου της υποσχέθηκαν ότι θα είναι θέμα λίγων ημερών!


Με τόσα "ανθρώπινα λάθη" και τόσα "δεν γνώριζα", το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, δεν αργεί. Έρχεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι νησιώτες για τους οποίους αγωνίστηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες."

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»