Δράση προληπτικής ιατρικής από το Χαμόγελο του Παιδιού

Δράση προληπτικής ιατρικής από το Χαμόγελο του Παιδιού

Δράση προληπτικής ιατρικής από το Χαμόγελο του Παιδιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 685 ΦΟΡΕΣ

Τη σημασία της πρόληψης και ειδικά για τα παιδιά τόνισαν όλοι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες, για τη δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, «Ιπποκράτης», που πραγματοποιεί στη Ρόδο (πλατεία Δημαρχείου) αυτές τις μέρες το «Χαμόγελο του παιδιού».

Για τη δράση και το σημαντικό μήνυμα που εκπέμπει, μίλησαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Νίκος Διακογεωργίου, γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και εκπρόσωποι του Παραρτήματος Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Σημειώνεται ότι παρών ήταν και ο διοικητής του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος κ. Σταύρος Τσαντής.


Καλωσορίζοντας τον κ. Γιαννόπουλο, ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά χαμογελούν, διότι οι ανάγκες είναι πολλές, όπως και οι απειλές και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και συμπλήρωσε: «Πρέπει, λοιπόν, να ενωθούν πολλές δυνάμεις για ν’ ανοίξουμε μία αποτελεσματική ομπρέλα προστασίας πάνω από την παιδική ηλικία και τους εφήβους, για να δώσουμε απαντήσεις σε μεγάλες προκλήσεις μπροστά στις οποίες δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια».


Εξέφρασε, ακόμη, τη χαρά του για την παρουσία στη Ρόδο του «Χαμόγελου του παιδιού», ενός οργανισμού, όπως είπε, που έχει κάνει αποστολή του την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και έχει επιτύχει αυτό το έργο να τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. «Η εθελοντική προσφορά και δράση του Χαμόγελου του παιδιού είναι μία διαρκής υπόμνηση για την προτεραιότητα που πρέπει να έχουν τα παιδιά στην κοινωνία μας και αυτό είναι καθήκον όλων μας, και της πολιτείας και της κοινωνίας και της ευθύνης της κοινωνικής των επιχειρήσεων», είπε ο κ. Καμπουράκης, καλώντας όλους να σταθούν δίπλα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για να συνεχίσει να αγωνίζεται.


Και ο κ. Γιαννόπουλος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον δήμαρχο με τον οποίο έχει γνωριμία χρόνων, είπε ότι ο δήμος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο και κατά καιρούς έχουν κάνει διάφορες δράσεις μαζί με τον οδοντιατρικό σύλλογο και τους υπόλοιπους φορείς που στηρίζουν τις δράσεις του, ακολουθώντας την επιθυμία του γιου του, Ανδρέα, που πριν από εικοσιοκτώ χρόνια έγραψε την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του και έκλεινε με το «αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».


«Θέλουμε να ταρακουνήσουμε την κοινωνία», είπε ο κ. Γιαννόπουλος λέγοντας ότι ως κοινωνία δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και τόνισε ότι όλοι οι γονείς πρέπει να δίνουν έμφαση σ’ αυτό για τα παιδιά τους. Όπως είπε, αυτό που γίνεται στη Ρόδο δεν θα ήθελε να είναι ακόμα μία εκδήλωση και αναφέρθηκε σε σοβαρά προβλήματα υγείας που εντόπισαν με τη δράση αυτή σε παιδιά σε άλλες περιοχές της χώρας και σώθηκαν.


Ανέφερε, μάλιστα, ότι εκπαιδεύουν και δημοτικές αστυνομίες ανά τη χώρα για το πως να αντιδρούν σε περιπτώσεις που έχουμε εξαφάνιση παιδιού ή ηλικιωμένου. Είπε, ακόμη, ότι η δράση στη Ρόδο είναι αφιερωμένη στη μνήμη της δεκατριάχρονης Ελευθερίας που πριν από πολλά χρόνια κινητοποιήθηκε όλη η χώρα για να πάει σε κλινική στην Αμερική και να σωθεί και το έκανε το «Χαμόγελο του παιδιού».


Αναφέρθηκε, ακόμη, στη βία λέγοντας ότι είναι μία αρρώστια που δυστυχώς έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα και το «Χαμόγελο του παιδιού» έχει την προεδρία του ευρωπαϊκού δικτύου κατά του bullying. Μίλησε και για όλα τα θέματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία όπως τα ναρκωτικά, η βία και το bullying.

 


Τον λόγο πήραν, στη συνέχεια, ο κ. Τριάντος όσο και ο κ. Καμπούρης, που μίλησαν για τη βοήθεια που έχει προσφέρει και στον δήμο το «Χαμόγελο του παιδιού» ενώ με αυτή τη δράση βοηθούν ευάλωτες οικογένειες. Τόσο ο κ. Διακογεωργίου όσο και η κα Πίτσα Χατζή από το Παράρτημα της Ρόδου του ΕΕΣ, μίλησαν για τη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσαν ότι πάντα είναι στη διάθεσή του για να στηρίξουν τις δράσεις του και τόνισαν τη σημασία της πρόληψης.

Από το νοσοκομείο της Ρόδου, ο κ. Λάζαρος Τσελεπής, οδοντίατρος, διευθυντής του νοσοκομείου αλλά και η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, κα Παπανικήτα, τόνισαν ότι σε όλες αυτές τις προσπάθειες δράσεων προληπτικών για τον κοινωνικό αποκλεισμό, πάντα το νοσοκομείο είναι η πρώτη πύλη στην οποία μπορούν να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο