Έντονη διαμαρτυρία για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» του αντιδημάρχου Καστελλορίζου Ν. Ασβέστη

Έντονη διαμαρτυρία για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»  του αντιδημάρχου Καστελλορίζου Ν. Ασβέστη

Έντονη διαμαρτυρία για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» του αντιδημάρχου Καστελλορίζου Ν. Ασβέστη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7411 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη δρομολόγηση του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ στη γραμμή του Καστελόριζου έστω και προσωρινά, εκφράζει με επιστολή που έστειλε στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ο αντιδήμαρχος Καστελλόριζου Νικόλαος Ασβέστης.

Ο κ. Ασβέστης επισημαίνει ότι με το συγκεκριμένο πλοίο το νησί υποβαθμίζεται και πάει… 100 χρόνια πίσω όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας την επιστροφή των πλοίων της Blue Star Ferries στη γραμμή.

Μάλιστα υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως το ΠΡΕΒΕΛΗΣ συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον το συγκεκριμένο δρομολόγιο και για το λόγο αυτό το υπουργείο θα πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι πέραν των προσωρινών δρομολογίων το συγκεκριμένο πλοίο δεν θα παραμείνει στην περιοχή, φοβούμενοι ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Στην επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη ο κ. Ασβέστης αναφέρει τα εξής:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι δημιουργούνται δυσκολίες συνεχώς με τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Οι δυσκολίες αυτές όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία ή πρόσχημα για τους αρμόδιους φορείς, είτε είναι το υπουργείο Ναυτιλίας, είτε οι εταιρείες προκειμένου να πράξουν το καλύτερο δυνατό προς όφελος των πολιτών.

Το Καστελλόριζο εξυπηρετείται από το “PATMOS” της εταιρείας BLUE STAR FERRIES κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και οι κάτοικοι του νησιού είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτό διότι είναι σχετικά γρήγορο για μία μεγάλη απόσταση καθαρό με μεγάλα ψυγεία για τη μεταφορά των τροφίμων, ένα καράβι μεγάλο που σημαίνει πως οι άνθρωποι δεν ταλαιπωρούνται στις κακοκαιρίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι πως το “PATMOS” θα έβγαινε για λίγο διάστημα για την ετήσια συντήρηση του πλοίου και προσωρινά θα εξυπηρετούσε τη γραμμή το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της εταιρείας BLUE STAR FERRIES. Στην πρώτη του προσέγγιση μετά από πολύ καιρό, οι κόρνες του ήχησαν σε όλο το νησί.

Μετά την αναχώρησή του, όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε πως τελικά το πλοίο που θα αντικαταστήσει το “PATMOS” θα είναι το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ».
Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» είχε σταλεί να καλύψει κάποια άλλα νησιά του Β. Αιγαίου και όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν και φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι.

Η αιτιολογία ήταν πως δεν εξυπηρετεί εκείνα τα νησιά και αποφάσισαν να το στείλουν εδώ για να μας θυμίσει ότι γυρνάμε 100 χρόνια πίσω και όχι μπροστά…
Εμείς ζητάμε να πάμε μπροστά. Επιλέγουμε να αναβαθμίσουμε το νησί μας και όχι να το υποβαθμίσουμε. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουμε ως άγονη γραμμή και μετά τις ελλείψεις ιατρών έρχεται να προστεθεί και αυτό.

Για ακόμα μία φορά η Δωδεκάνησος υποκύπτει στα «θέλω» άλλων περιοχών που προφανώς έχουν μεγαλύτερη αξία. Παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών Δωδεκανήσου με αιτήματά τους τόσο στο υπουργείο Ναυτιλίας και στη BLUE STAR FERRIES ότι θα είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, η ανησυχία μας είναι να μη μετατραπεί αυτή η κατάσταση σε μόνιμη, γιατί ουδέν μονιμότερον από το προσωρινό.

Ήδη έχουμε ενημερωθεί από το πρακτορείο ότι από τη στιγμή που άλλαξε το καράβι έχουν ακυρωθεί όλες οι κρατήσεις εισιτηρίων.
Γι΄αυτό χρειαζόμαστε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι πέραν των εκτάκτων δρομολογίων θα επανέλθουμε στα κανονικά μας δρομολόγια της εταιρείας BLUE STAR FERRIES με τα πλοία “PATMOS”, “DIAGORAS CHIOS”.

Ευελπιστούμε ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι εταιρείες θα αφουγκραστούν την αγωνία μας τα μετρημένα και δίκαια αιτήματά μας και θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν».

Διαβάστε ακόμη

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο