Αιτήσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στον δήμο

Αιτήσεις για την παραχώρηση  κοινόχρηστων χώρων στον δήμο

Αιτήσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στον δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1287 ΦΟΡΕΣ

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Στάμος Αθανάσιος, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που παραχωρήθηκαν με την υπ’ αριθ. 445/10-02-2023 απόφαση δημάρχου, και η Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού δήμου Ρόδου, ανακοινώνουν ότι λόγω λήξης ισχύος των ειδικών διατάξεων περί κορωνοϊού για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αρθ. 65 του Ν.4688/2020 - ΦΕΚ 101Α'/24-05-2020, όπως είχε τροποποιηθεί και ίσχυε έως τις 15-01-2023), για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων του έτους 2023 σε όλο τον δήμο Ρόδου εκτός της Μεσαιωνικής Πόλης, της Νέας Αγοράς, της πλατείας Νεωρίου και της Κοινότητας Λίνδου (που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Ρόδου (ή στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων για να διαβιβαστεί αρμοδίως), προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι επιφάνειες των παραχωρούμενων χώρων κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων (αποφ. 755/2014 Δ.Σ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

1. Την αδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος και την πρόσθετη πράξη προσδιορισμού εξυπηρετούμενων πελατών σε κοινόχρηστο χώρο, ή τη Γνωστοποίηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται: «Θα κάνω χρήση κοινόχρηστου χώρου και θα λάβω σχετική άδεια ή έχω ήδη λάβει – ΝΑΙ».

2. Πρόσφατες φωτογραφίες του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου.

3. Την Άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Ρόδου για τυχόν κατασκευές που υφίστανται εντός του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το αρθ. 4 του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων:

• Εντός του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου απαγορεύονται τα μόνιμα στέγαστρα εδραζόμενα σε υποστυλώματα, καθώς και οποιουδήποτε είδους μόνιμη κατασκευή που θα αφορά σε διαχωριστικά, υαλοπίνακες, δάπεδα, καθίσματα, ζαρντινιέρες κ.λπ.

• Εντός των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων επιτρέπονται μόνο οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 20 του ΝΟΚ (Ν.4067/2012 - ΦΕΚ 79Α'/09-04-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι παραπάνω κατασκευές υλοποιούνται κατόπιν έγκρισης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του δήμου Ρόδου.

• Η σκίαση των χώρων θα γίνεται, είτε με την τοποθέτηση κινητού προστεγάσματος στην όψη του κτηρίου (χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα), είτε με ομπρέλες (ξύλινες, με καραβόπανο) που θα καλύπτουν επιφάνεια το πολύ ίση με αυτή του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, χωρίς να φέρουν διαφημιστικά μηνύματα ή επιγραφές.

Επισημαίνεται ότι, κατόπιν της προαναφερόμενης διαδικασίας για την έγκριση των αιτούμενων προς χρήση κοινόχρηστων χώρων από τη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα Προσόδων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών (για την πόλη της Ρόδου) ή το αρμόδιο γραφείο της αντίστοιχης Δ.Ε. (για τις υπόλοιπες Κοινότητες), προκειμένου να τους χορηγηθεί η Άδεια χρήσης του κοινόχρηστου χώρου.

Για παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών σχετικά με την κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών στη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241364687 - Μπάτσου Γιακουμίνα και 2241364693 - Καραγιάννη Δέσποινα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας