Ετοιμάζεται από την περιφέρεια το υλικό για τα εκλογικά τμήματα

Ετοιμάζεται από την περιφέρεια το υλικό για τα εκλογικά τμήματα

Ετοιμάζεται από την περιφέρεια το υλικό για τα εκλογικά τμήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 734 ΦΟΡΕΣ

Τρία είναι μέχρι στιγμής τα κόμματα που πήραν στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο τα ψηφοδέλτιά τους για να σταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό στα νησιά, αν και τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν στενεύουν.

Ειδικότερα μετά τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, χτες πήρε στην περιφέρεια τα ψηφοδέλτιά του και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανέρχονται σε 220.000 προκειμένου να περιληφθούν στις αποστολές προς τα εκλογικά τμήματα.

Όμως έχει ήδη φτάσει από την Αθήνα μέρος από το εκλογικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα στα οποία ορίστηκαν, και συγκεκριμένα τα τέσσερα είδη βιβλίων που θα χρειαστούν καθώς και ο εκλογικός νόμος, τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα σε σάκους τους οποίους και θα παραλάβουν.

Αν και η καταληκτική ημερομηνία που έθεσε το υπουργείο ώστε τα κόμματα που κατέρχονται σε κάθε περιφέρεια για να μεταφέρουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι η 12η του μήνα, εντούτοις ο αριθμός όσων έχουν ανταποκριθεί είναι ελάχιστος.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο νομού συμμετέχουν στις εκλογές 28 κόμματα τα οποία μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ώστε στη συνέχεια με τα πλοία της γραμμής να προωθηθούν στα εκλογικά τμήματα των νησιών.

Τονίζεται ότι έχει σταλεί ήδη έγγραφο και από το αρμόδιο υπουργείο προς τα κόμματα όσο και από την περιφέρεια προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στα Δωδεκάνησα ως παραμεθόριο περιοχή για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την έγκαιρη αποστολή τους.

Πάντως, όπως έχει ήδη γράψει η «Ροδιακή», σε κάθε περίπτωση οι υπάλληλοι της περιφέρειας θα βρίσκονται σε αναμονή για την παραλαβή των ψηφοδελτίων των κομμάτων και πέρα από την προθεσμία καθώς την Κυριακή εκτός απροόπτου θα αρχίσουν να ετοιμάζουν τις κούτες με το εκλογικό υλικό (γραφική ύλη κ.λπ.) που θα χρειαστεί να σταλεί.

Συγκεκριμένα θα ετοιμαστούν 396 κούτες με το εκλογικό υλικό που προβλέπει ο νόμος σε αντικατάσταση των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα.

Το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Κύπρου
Το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Κύπρου

Οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το αντικείμενο θα περιμένουν τα κόμματα για να στείλουν τα ψηφοδέλτιά τους καθώς και το λευκό ψηφοδέλτιο και ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων θα τα προωθήσουν στα εκλογικά τμήματα των νησιών.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι λίγες και τα κόμματα θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να έχουν παρουσία στις εκλογές, σε όλα τα εκλογικά τμήματα των νησιών μας.

Την ίδια στιγμή έχουν ήδη στηθεί τα περίπτερα των κομμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης έτσι όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής και τα επιτελεία των κομμάτων άρχισαν τη διαμόρφωσή τους.

Οι θέσεις για τα περίπτερα που επέλεξαν τα κόμματα για την διανομή του εκλογικού υλικού τους είναι τα εξής:
- Νέα Δημοκρατία στη θέση «Καλαφατάς» στην πλατεία Κύπρου

- ΣΥΡΙΖΑ στη θέση «Τράπεζα Ελλάδος»

- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη θέση «Εθνική Τράπεζα» στην πλατεία Κύπρου

- ΚΚΕ στη θέση «Καστελοριζός» στην πλατεία Κύπρου

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη θέση “Lacoste” στην οδό Δημητρίου Θεοδωράκη

- ΜέΡΑ25 θέση στην οδό Πλαστήρα

- ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη θέση έξω από το επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Τα περίπτερα του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πλατεία Κύπρου
Τα περίπτερα του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πλατεία Κύπρου

Σύμφωνα με όσα επίσης αποφασίστηκαν θα υπάρξουν 7 σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα ταμπλό για την ανάρτηση των αφισών των κομμάτων τα οποία είναι τα εξής:

- Οδός Δημοκρατίας (περίφραξη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής)

- Οδός Κόδριγκτον και Βύρωνος (πίσω είσοδος βοηθητικού σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ)

- Οδός Αυστραλίας (πρώην σφαγεία)

- Οδός Χατζηαγγέλου–Κλαυδίου Πέπερ (περίφραξη παιδότοπου απέναντι από το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου)

- Οδός Αποστόλου Παύλου (κιγκλίδωμα 16ου δημοτικού σχολείου –Ανάληψη)

- Κρητικά (λεωφόρος Ιαλυσού)

- Αμαξοστάσιο του δήμου – Σγουρού (οδός Τριανταφυλλίδη)

Εκτιμάται ότι σε κάθε ταμπλό θα μπορούν να τοποθετηθούν 3 έως 4 αφίσες κομμάτων.

Το εκλογικό υλικό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Το εκλογικό υλικό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε δεκτή η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς το δήμο για την παραχώρηση δημοτικών καταστημάτων στη Νέα Αγορά, για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων.

Το ΜέΡΑ25 θα κάνει χρήση του καταστήματος που του δόθηκε και βρίσκεται δίπλα στην στάση των ΚΤΕΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν θα χρησιμοποιήσει το δημοτικό κατάστημα που του δόθηκε, καθώς πρέπει να καθαριστεί και να διαμορφωθεί και δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"