Κάθειρξη 10 ετών επειδή διευκόλυνε συμπατριώτισσά του να ταξιδέψει

Κάθειρξη 10 ετών επειδή διευκόλυνε συμπατριώτισσά του να ταξιδέψει

Κάθειρξη 10 ετών επειδή διευκόλυνε συμπατριώτισσά του να ταξιδέψει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1141 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 35χρονο Σύριο για τη διευκόλυνση που παρείχε σε 27χρονη συμπατριώτισσά του προκειμένου να ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό.

Σε ό,τι δε αφορά την 27χρονη και αυτή κρίθηκε ένοχη για απόπειρα παράνομης εξόδου και κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ουδείς από τους κατηγορουμένους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο όμως τους δίκασε ωσεί παρόντες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 στο αεροδρόμιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η 27χρονη από τη Συρία, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής και 35χρονός αλλοδαπός, γιατί όπως προέκυψε συνόδευε την ανωτέρω ομοεθνή του, διευκολύνοντας αυτήν να αποφύγει τυχόν αστυνομικό έλεγχο προκειμένου να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του νόμου διαδικασίες και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»