Αναβλήθηκε η εκδίκαση για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Αναβλήθηκε η εκδίκαση για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Αναβλήθηκε η εκδίκαση για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 585 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε για το φθινόπωρο η εκδίκαση από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, της μεγάλης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την κωδική ονομασία “WEB OF DRUGS” που είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2017 στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τις εφέσεις που άσκησαν προσέφυγαν συνολικά έντεκα καταδικασθέντες (από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου), ωστόσο στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 θα δικαστούν μόνο εννέα άτομα, καθώς χθες οι εφέσεις των λοιπών δύο απορρίφθηκαν ως ανυποστήρικτες.

Πρόκειται για την έφεση ενός 44χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με όρους και την έφεση 49χρονου Έλληνα που του είχε επιβληθεί φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή.

Και οι δύο άνδρες δεν εμφανίστηκαν ούτε εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο και έτσι μετά την απόρριψη της έφεσής τους, διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φέρονταν να είχαν «πάρε – δώσε» με κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση – σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία -ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά επτά μέλη, τα οποία φέρονταν να ανήκαν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, και ακολούθησαν και τα υπόλοιπα.

Συνολικά στο εδώλιο του δικαστηρίου, παραπέμφθηκαν να καθίσουν 45 άτομα στα οποία ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος , ενώ εννέα από αυτά, μετά τις απολογίες τους οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο), στα μέσα Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε αθώους 17 κατηγορούμενους, ένοχους αλλά ατιμώρητους τρεις, επέβαλλε ποινές κάθειρξης σε δύο εμπλεκόμενους, και στους λοιπούς ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών