Επιχείρησε να ληστέψει αλλοδαπή που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στη Ρόδο

Επιχείρησε να ληστέψει αλλοδαπή που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στη Ρόδο

Επιχείρησε να ληστέψει αλλοδαπή που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1528 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και σε φυλάκιση 6 μηνών

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 21χρονος ο οποίος πλησίασε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας ένα μαχαίρι, μία αλλοδαπή από τη Δανία που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου μαζί με τα δύο παιδιά της και επιχείρησε να τη ληστέψει!

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο πριν από τρία χρόνια και προχθές εκδικάστηκε η υπόθεση από το δικαστήριο, χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου ο οποίος δεν εμφανίστηκε.

Εντούτοις η δίκη έγινε κανονικά με τον 21χρονο ωσεί παρών και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 21χρονος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας, κλοπή τελεσθείσα με διάρρηξη, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.

Για τον 21χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του επιχείρησε με την απειλή μαχαιριού να αφαιρέσει χρήματα από πεζή η οποία βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πόλη της Ρόδου.

Η 42χρονη αλλοδαπή γυναίκα από τη Δανία τράπηκε σε φυγή προτού ο δράστης ολοκληρώσει την πράξη του και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 21χρονο και τον συνέλαβαν.

Το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Ωστόσο από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου στις 9 και είκοσι το βράδυ πήγε σε επιχείρηση – γραφείο στην πόλη της Ρόδου και με ένα λοστό παραβίασε την κάσα της κεντρικής πόρτας και αφού εισήλθε αφαίρεσε ένα κουτί που περιείχε το χρηματικό ποσό των 103 ευρώ ενώ η ζημιά που προκλήθηκε από τη διάρρηξη ανέρχεται στο ποσό των 1500 ευρώ.

Η επιχείρηση διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που κατέγραψε τις ενέργειες του δράστη, ο οποίος όμως προανακριτικά τα είχε αποδεχτεί όλα.

Αλλά και απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 21χρονος είχε παραδεχτεί τις πράξεις του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη τόσο από την αλλοδαπή γυναίκα από την οποία επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα κρατώντας μαχαίρι, αλλά και από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου την οποία είχε διαρρήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος είχε πει πως είναι χρόνια εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και δη από την ηρωίνη από την ηλικία των 16 χρόνων του και το μόνο του μέλημα ήταν πώς θα εξασφαλίσει χρήματα για τη δόση του.

Έτσι και την ημέρα εκείνη πλησίασε την γυναίκα στη στάση και της ζήτησε να του δώσει χρήματα χωρίς να έχει άλλου είδους πρόθεση. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως η εξάρτησή του αυτή, τον έσπρωξε να διαρρήξει και την επιχείρηση προκαλώντας ζημιά σε αυτήν, ενώ αυτή του η ανάγκη – είχε τονίσει- τον ώθησε στο τέλος να πουλήσει και το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να απείλησε τη γυναίκα, το οποίο του είχαν κάνει δώρο, είχε συναισθηματική αξία για εκείνον και το κρατούσε πάντα επάνω του.

Τελικά ο 21χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών