Δύο χρόνια με αναστολή σε πρώην αστυνομικό για συνεργεία σε απάτη

Δύο χρόνια με αναστολή σε πρώην αστυνομικό για συνεργεία σε απάτη

Δύο χρόνια με αναστολή σε πρώην αστυνομικό για συνεργεία σε απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 976 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 75χρονο αστυνομικό ε.α. που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε απάτη επί δικαστηρίω με σκοπούμενο όφελος άνω των 73.000 ευρώ.

Πρόκειται για την υπόθεση ψευδούς χρησικτησίας για ακίνητο περίπου 20 στρεμμάτων μεγάλης αξίας στην περιοχή Κανδυλί στους Τρεις για την οποία ο 75χρονος είχε αθωωθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2013 και στη συνέχεια οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου δια του δικηγόρου τους κ. Πέτρου – Ελευθέριου Τσούλλου υπέβαλαν αίτηση αναίρεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η αίτηση συζητήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου του 2014 όπου οι δύο πλευρές προέβαλαν τα επιχειρήματά τους. Τελικά με απόφαση του Αρείου Πάγου η αίτηση του κ. Εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί και πάλι από το ίδιο δικαστήριο ως προς το πρόσωπο του 75χρονου.

Έτσι τον Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε πρωτόδικη απόφαση με την οποία ο 75χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 75χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ακολούθως ο 75χρονος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος και αποφάσισε να γίνει νέα επιμέτρηση της ποινής από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο προχθές επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα χρονολογείται πριν από δεκατέσσερα χρόνια περίπου, οπότε και ένας 72χρονος κίνησε τη διαδικασία χρησικτησίας για ακίνητο που βρίσκεται στη περιοχή Κανδυλί έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων και συνολικής αξίας άνω των 650.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προχώρησε στην πώληση του ακινήτου στον 75χρονο έναντι περίπου 30.000 ευρώ. Ωστόσο το ακίνητο ανήκε σε δέκα περίπου δικαιούχους οι οποίοι και άρχισαν δια μέσου των δικηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Πέτρου Τσούλλου να ερευνούν την υπόθεση, ενώ συνήγορος του 75χρονου ήταν ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών