Οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό

Οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό

Οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1265 ΦΟΡΕΣ

Έπλεξε το εγκώμιό του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Σε μία σεμνή τελετή, νωρίς χθες το απόγευμα, στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δωδεκανήσιου πολιτικού και γιατρού, Δημήτρη Κρεμαστινού, παρουσία της συζύγου του, Τζένης.

Για έναν άνθρωπο που αγάπησε πάρα πολύ τον τόπο του, ενός ταγμένου υπηρέτη της υγείας και δη της δημόσιας, έκανε λόγο στην αρχή του σύντομου χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε στη Ρόδο από τη Μυτιλήνη.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να περιγράψει τη γνωριμία τους, όχι ως πολιτικός αλλά ως ασθενής όταν ο ίδιος μετέβη στον Αττικόν που ήταν διευθυντής ο αείμνηστος Δωδεκανήσιος πολιτικός, για καρδιολογικές εξετάσεις, και κατά την αιμοληψία λιποθύμησε. Ευτυχώς, ο πρωθυπουργός μπορεί μην είχε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο θυμάται μέχρι σήμερα το πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού που προσπαθούσε να τον συνεφέρει.

«Μέσα από την ίδια την πολιτική του διαδρομή ήθελε να αναβαθμίσει το ΕΣΥ. Αυτό ήταν το όνειρό του, γι’ αυτό αγωνίστηκε. Και βέβαια για το Νοσοκομείο της Ρόδου,το οποίο φέρει το όνομα του ίσως πιο γνωστού ασθενή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν εν πολλοίς δικό του όραμα. Και ταύτισε στη συνέχεια τη δική του πορεία με τη διαρκή του αναβάθμιση», είπε ο πρωθυπουργός

Τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης πως «σήμερα που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, θέλω να πω από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράτησαν όρθιο το σύστημα, την κοινωνία, στη δύσκολη μάχη την οποία δώσαμε κατά του κορωνοϊού. Μια μάχη που -όπως ξέρουμε- δυστυχώς είχε και θύματα, ένα από τα οποία ήταν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε την ισχυρή πλευρά ενός δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας, να εντοπίσουμε όμως και τις αδυναμίες του. Και με αυτό τον τρόπο να προτάξουμε το νέο ΕΣΥ ως κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας για τη δεύτερη τετραετία».

«Χαίρομαι που μου δίνεται και εμένα η ευκαιρία ως πρωθυπουργός να συμμετέχω, έστω και λίγο, στην προσπάθεια παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τους Ροδίτες, για τους Δωδεκανήσιους, καθώς σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να κάνουμε πια την οριστική ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κτηρίου Ακτινοθεραπείας 1.300 τετραγωνικών μέτρων», είπε, στη συνέχεια, και συμπλήρωσε:

«Ξέρω ότι ήταν ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας της Ρόδου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μετακινείται κανείς μακριά από τα νησιά για να μπορεί να έχει υπηρεσίες υγείας, ειδικά τόσο κρίσιμες υπηρεσίες όπως η Ακτινοθεραπεία. Θέλω να τονίσω ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του κτηρίου προέρχεται από την περιφέρεια. Ο εξοπλισμός θα έρθει από τα κονδύλια του υπουργείου Υγείας και θα τα βάλουμε μπρος πολύ γρήγορα. Ο περιφερειάρχης, εξάλλου, γνωρίζετε πόσο αποτελεσματικός είναι στο να τηρεί τα χρονοδιαγράμματά του.

Και εύχομαι και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα να είμαστε πάλι εδώ να εγκαινιάσουμε αυτό το σπουδαίο έργο για τη Ρόδο, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η κα Τζένη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί πάντα σκέπτεται τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής, χαιρέτισε τον κόσμο και έδωσε ραντεβού για την ομιλία του χθες το βράδυ στη Ρόδο.
Χαιρετισμοί

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν: οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, η κα Μίκα Ιατρίδη και ο κ. Γιάννης Παππάς τους ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο δήμαρχος Χάλκης και επί χρόνια στενός συνεργάτης του αείμνηστου Υπουργού Υγείας κ. Άγγελος Φραγκάκης, οι αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου και κα Χαρούλα Γιασιράνη, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Στράτος Καρίκης και Κώστας Ταρασλιάς, οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Αντώνης Γιαννικουρής και οι κυρίες Λίτσα Φτακλάκη και Κατερίνα Εμμανουήλ όπως και η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Γαβαλά, ο πρόεδρος του δ.σ. Ρόδου και Διευθυντής της ορθοπαιδικής κλινικής, κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο αντιδήμαρχος και διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

κ. Γιώργος Τριάντος, ο Διοικητής της 2η ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων κα Μαρία Κορακάκη, ο ανιψιός του εκλιπόντος, ιατρός, Δημήτρης Κρεμαστινός όπως και επίσης συγγενής του κα Λίτσα Κρεμαστινού, όπως και η πολύ καλή φίλη του εκλιπόντος από τον Αρχάγγελο κα Ναστασούλα αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου κ. Αλέκος Παπουράς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί άλλοι ενώ αρκετοί γιατροί νοσηλευτές βγήκαν στο προαύλιο και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι η προτομή είναι έργο των γλυπτών Αντώνη Τσακίρη και Βαγγέλη Ηλία και δωρήθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου από τον φιλανθρωπικό σύλλογο Παραδεισίου "Αγία Μαρίνα" που, βέβαια, ήταν σύσσωμος εκεί, με την πρόεδρό του κ. Αναστασία Σταυριανού.

Καλωσορίζοντας όλους ο διοικητής του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος κ. Σταύρος Τσαντής, ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη τιμή να υποδέχεται τον πρωθυπουργό και μάλιστα, όταν, όπως ενημερώθηκε, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Νοσοκομείου της Ρόδου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ροϊλός ανέφερε ότι είχε την τύχη να τον γνωρίσει όταν ο ίδιος ήταν διοικητής στο «Αττικό Νοσοκομείο» και δεν είναι τυχαίο που το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ομόφωνα αποφάσισε να εγκαταστήσει την προτομή στην είσοδο του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος αφού είναι γνωστός ο αγώνας που έκανε ο αείμνηστος Δωδεκανήσιος πολιτικός, για χρόνια, για να γίνει. Αναφέρθηκε, βέβαια, και στη συγκυρία με την ανακοίνωση της ανέγερσης του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, για το οποίο επίσης είναι γνωστός ο αγώνας του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Στον χαιρετισμό της, στη συνέχεια, η κα Σταυριανού, αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια με δωρεές υγειονομικού υλικού, εξοπλισμού στο ίδρυμα «Κολυμπίων» κ.α. «Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Αγία Μαρίνα» Ρόδου, έχει παραδώσει πλέον των τριακοσίων τόνων για τον τεχνολογικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό αξίας μερικών εκατ. στα ακριτικά νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία από Ρόδο Κω Κάλυμνο, Λέρο μέχρι την κεντρική Μακεδονία και Έβρο», είπε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου που έχει τιμηθεί πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών για το φιλανθρωπικό του έργο.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ γιατί λείπει ένα κομμάτι της καρδιάς της Ρόδου. Λείπει ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, πολιτικός και ο γιατρός της καρδιάς μας. Λείπει η ψυχή και η καρδιά του Νοσοκομείου της Ρόδου», είπε για τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Τέλος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης εδώ και τέσσερα χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας