Φλας στο παρελθόν: 1963- Εξαντλήθησαν τα αποθέματα του τοματοπολτού εις την Κω

Φλας στο παρελθόν: 1963- Εξαντλήθησαν τα αποθέματα του τοματοπολτού εις την Κω

Φλας στο παρελθόν: 1963- Εξαντλήθησαν τα αποθέματα του τοματοπολτού εις την Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 14 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3630

ΕΞΗΝΤΛΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
17.000 ΣΤΡ. ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Εξηντλήθησαν τα αποθέματα τοματοπολτού των βιομηχανιών της Κω τα οποία είχον δημιουργηθή εκ της περισυνής εσοδείας. Μεγάλαι ποσότητες τοματοπολτού της Κω απεροφήθησαν εις την Ελληνικήν αγοράν. Κατόπιν της πληροφορίας αυτής και λόγω της προβλέψεως ότι η τιμή της τομάτας θα είναι ικανοποιητική, οι παραγωγοί ήρχισαν εντατικώς τας εργασίας φυτεύσεως τομάτας δια βιομηχανικούς σκοπούς.

Κατά δήλωσιν αρμοδίου της γεωργικής υπηρεσίας εφέτος θα φευτευθούν δια τομάτας 17.000 στρέμματα γης, έναντι 14.000 του παρελθόντος έτους. Ήδη εφυτεύθη το 70% της προβλεπομένης εκτάσεως.
Εξ άλλου αι πέντε μεγάλαι βιομηχανίαι τοματοπολτού της Κω ήρχισαν προετοιμασίας, εφέτος δε προβλέπεται ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν ενωρίτερον του συνήθους.

ΕΟΡΤΑΣΘΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας προχθές εγένοντο σχετικαί ομιλίαι εις διάφορα ιδρύματα της Ρόδου προς τους μικρούς τροφίμους των. Επίσης ομιλίαι έγιναν και εις τας προσκοπικάς και οδηγικάς λέσχας. Χθες την πρωίαν ωμίλησαν προς τους μαθητάς οι καθηγηταί και διδάσκαλοι ως ορισμένα δε σχολεία οι μαθηταί έγραψαν εκθέσεις με θέμα σχετικόν προς τον εορτασμόν.

Ο Καλύμνου εις Άγιον Όρον
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι ανεχώρησεν ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Ισίδωρος δια να μετάσχη εις τας εορτάς του Αγίου Όρους. Ο Μητροπολίτης Καλύμνου θα παραμείνη εις την πρωτεύουσαν και το Άγιον Όρος επί δεκαπενθήμερον.

ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙ’ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ
Υπό την προεδρίαν του Νομαρχούντος κ. Αν. Κάφφαρη θα συνέλθη σήμερον την 7ην μ.μ. το συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου προκειμένου να αποφασίση επί διαφόρων ζητημάτων της αρμοδιότητός του.

Μεταξύ των άλλων το συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου θα εγκρίνη την επιχορήγησιν δι’ επισκευάς των σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως ως επίσης θα προβολή και εις την έγκρισιν της αναμορφώσεως του προϋπολογισμού του Δήμου Μεγάλου Χωρίου Τήλου.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ
Ο κ. Αριστ. Ζουρούδης προσέφερεν 100 δρχ. εις το Κρατικόν Νοσοκομείον εις μνήμην Σωτηρίου Αγαπητίδη.

Μετάθεσις υπαλλήλου
Δια αποφάσεως του Υπουργείου Οικονομικών μετατίθεται εις την Α’ Οικονομικήν Εφορείαν Πειραιώς ο υπηρετών εις Κάλυμνον εφοριακός υπάλληλος κ. Ιωάννης Λογοθέτης.

Ευχαριστεί η Σχ. Αμύνης
Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης Υποστράτηγος κ. Ι. Κατσοδήμας δι’ εγγράφου του προς τον Νομάρχην κ. Ιωάννου εξέφρασεν τας ευχαριστίας της Σχολής δια τας επιδαψιλεύσεις που εγένοντο επ’ ευκαιρία του εκπαιδευτικού ταξιδίου εις Ρόδον των σπουδαστών της σχολής. Ομοίως δι’ ετέρου εγγράφου ο Στρατηγός Κατσαδήμας εξέφρασεν τας ευχαριστίας της Σχολής προς τον Δήμαχον Ρόδου κ. Μ. Πετρίδην και το Δημοτικόν Συμβούλιον της πόλεως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...