Πριν από 23 χρόνια η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ρόδου

Πριν από 23 χρόνια η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ρόδου

Πριν από 23 χρόνια η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1691 ΦΟΡΕΣ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού, μπορεί να έγιναν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, όπως έχει καθιερωθεί η 12η Μαΐου, συνέπεσαν όμως και με μία επέτειο για το νοσοκομείο μας:

Πριν από εικοσιτρία χρόνια, τον Μάιο του 2000, είχε γίνει η μετεγκατάσταση από το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου στο καινούργιο τότε, που καμαρώναμε, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας του. Ένα νοσοκομείο που, κτηριακά, εκείνη την εποχή ήταν από τα καλύτερα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Βέβαια, ο άνθρωπος που το θεμελίωσε και έκανε πράξη την απαίτηση των συμπατριωτών του ως υπουργός Υγείας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, άλλα όνειρα είχε για τη λειτουργία του και δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί για αυτό που άξιζε.

Η δρομολόγηση του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος, άλλο ένα θέμα που ο ίδιος «σήκωσε» τα τελευταία χρόνια και έκανε επίκεντρο των προσπαθειών του, δρομολογήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη.

Ας είναι, όμως, αυτή η επέτειος της έναρξης λειτουργίας, στην ουσία, του «νέου νοσοκομείου» της Ρόδου, και μία αφορμή προβληματισμού για το πώς λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, τι θα μπορούσε να προσφέρει στους νησιώτες εάν στηριζόταν, ποια είναι η κατάσταση σήμερα και πώς θα είναι σε λίγα χρόνια...

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch