Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 559 ΦΟΡΕΣ

Η πρώτη αποστολή εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε χτες το απόγευμα μετά το πακετάρισμα των ψηφοδελτίων και του απαραίτητου εκλογικού υλικού που χρειάζεται για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στις 21 του μήνα.

Οι υπάλληλοι της περιφέρειας εργάζονταν ακόμα και το σαββατοκύριακο αλλά και απογεύματα όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να καταφέρουν να ετοιμάσουν τα πακέτα που πρέπει να προωθηθούν στα εκλογικά τμήματα των νησιών ώστε να είναι έτοιμα και να σταλούν με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» για Σύμη, Τήλο, Νίσυρο και Αστυπάλαια.

Η διαδικασία είναι συνεχής ώστε μέσα στην εβδομάδα να σταλεί το εκλογικό υλικό και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, και να φτάσει έγκαιρα στα εκλογικά τμήματα. Σημειώνεται ότι το υλικό για το νησί της Ρόδου θα σταλεί στο τέλος όταν ολοκληρωθεί η αποστολή στα νησιά, κάτι που εκτιμάται να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα ψηφοδέλτια ενώ αρχικά η προσέλευση ήταν πολύ μικρή εντούτοις τις τελευταίες μέρες τα κόμματα… ανέβασαν στροφές λόγω εκπνοής και της προθεσμίας και έστειλαν στην περιφέρεια τα ψηφοδέλτιά τους.

Έτσι λοιπόν μέχρι και χτες το μεσημέρι είχαν στείλει ψηφοδέλτια τα 28 από τα 29 κόμματα που παίρνουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές στα Δωδεκάνησα. Το μοναδικό κόμμα που δεν είχε στείλει ήταν το «ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α» ενώ κάποια από τα κόμματα έστειλαν λιγότερα από τα 220.000 ψηφοδέλτια που πρέπει σύμφωνα με το νόμο, αφού μάλλον δεν έλαβαν υπόψη την αύξηση του πληθυσμού αλλά βασίστηκαν πάνω στα νούμερα των ψηφοδελτίων που έστειλαν στις προηγούμενες εκλογές. Και σε αυτή την περίπτωση όμως τα ψηφοδέλτια κατανεμήθηκαν εξίσου στα εκλογικά τμήματα.

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"