Αθώοι κρίθηκαν 4 κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί για «φρουτάκια»

Αθώοι κρίθηκαν 4 κατηγορούμενοι  που είχαν συλληφθεί για «φρουτάκια»

Αθώοι κρίθηκαν 4 κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί για «φρουτάκια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2331 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά από «έφοδο» των αστυνομικών σε καφετέρια της Ρόδου, καθώς εντοπίστηκαν να παίζουν «φρουτάκια»!

Πρόκειται για τον 57χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον 54χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και δύο πελάτες ηλικίας 53 και 64 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή και πιστοποίηση με τη χρήση παιγνιομηχανημάτων, απλή συνέργεια στην πράξη αυτή και συμμετοχή σε τυχερό παίγνιο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αναστάσιου Διάκου απάλλαξε τους τέσσερις εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες κρίνοντάς τους αθώους. Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν, στις 22 Νοεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα του 57χρονου όπου διαπιστώθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με πρόσβαση μέσω αυτών σε σελίδες όπου υπήρχε η δυνατότητα διεξαγωγής του κερδοσκοπικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα παράνομα αυτά παιχνίδια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν οι τρεις πελάτες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ύπαρξη συστήματος τηλεχειρισμού απόκρυψης της παράνομης δραστηριότητας των υπολογιστών.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 4 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
• Κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής με ρόλο εξυπηρετητή-server
• Πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
• Τηλεχειριστήριο
• Το χρηματικό ποσό των 1.200,00 ευρώ

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην ανάκριση όπου απολογούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους, πλην του 57χρονου ιδιοκτήτη στον οποίο είχε επιβληθεί ο όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών