Διαγόρας: «Έσπασαν καρδιές», πήρε έστω ένα βαθμό!

Διαγόρας: «Έσπασαν καρδιές», πήρε έστω ένα βαθμό!

Διαγόρας: «Έσπασαν καρδιές», πήρε έστω ένα βαθμό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 819 ΦΟΡΕΣ

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος ο Διαγόρας! Αν και βρέθηκε να χάνει από τον Ηρακλή με 2 – 1 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και μένοντας και με την πλάτη στον τοίχο στο 84’με τον Μανιά να αστοχεί σε πέναλτι, κατάφερε (με τον ίδιο παίκτη) να ισοφαρίσει σε 2 – 2 και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό σε μια κρίσιμη καμπή της Super League 2.

Απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ο «γηραιός» δεν ξεκίνησε η αλήθεια καλά, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έδειξαν από την αρχή ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν κυρίως από το 20’ και μετά, ωστόσο είχαν την ατυχία και να μείνουν και με δέκα παίκτες στο 41’ (κόκκινη στον Γιανναράκη για μαρκάρισμα) και πίσω στο σκορ, απόρροια του φάουλ που δόθηκε σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης.

Ο Διαγόρας αναθάρρησε στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, φθάνοντας στην ισοφάριση στο 64’.

Το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό όμως μιας και ο Ηρακλής κατάφερε να «απαντήσει» δέκα λεπτά αργότερα όπου πήρε και πάλι το προβάδισμα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 77’ (αποβλήθηκε και ο Κωστούλας) και ο Διαγόρας έφθασε μια ανάσα πριν από τη νέα ισοφάριση στο 84’ αλλά ο Μανιάς αστόχησε στο πέναλτι.

Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2 – 2, σε ένα συγκλονιστικό φινάλε της αναμέτρησης που κράτησε σε μεγάλη αγωνία τον κόσμο.

Το φιλμ του αγώνα

Μόλις στο 4’ ο Κούστας πήρε την μπάλα σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Αθανασόπουλος κατάφερε να διώξει με τα πόδια σε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 20’ από σέντρα του Τάτση, ο Μανιάς έκανε ένα ωραίο πλασέ αλλά ο Βελλίδης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ένα λεπτό αργότερα (στο 21’), ο Μανιάς έκανε σουτ από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα όμως να κοντράρει σε αμυνόμενους και να μην καταλήγει τελικά στην εστία.

Στο 30’ ο Τόμας εκτέλεσε κόρνερ και ο Άλεξιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Διαγόρας «απάντησε» στο 31’ όταν ο Αντεσίνα έκανε σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας όμως την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι (άουτ).

Στο 41’ ο Γιουμπιτάνα με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «ανοίγοντας» το σκορ (0 – 1).

Στο 50’ ο Κόκκορης έκανε διαγώνιο σουτ από πολύ καλό σημείο αλλά η μπάλα πέρασε ελαφρώς δίπλα από το δοκάρι.

Στο 61’ ο Γκρόζντανιτς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Διαγόρα.

Στο 64’ μετά από σέντρα στην περιοχή ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τον Διαγόρα για χέρι αμυνόμενου. Το εκτέλεσε ο Μανιάς και έκανε το 1 – 1.

Στο 73’ μετά από σέντρα που έκανε ο Βιτλής, ο Τόμας έκανε το πλασέ αλλά ο Αθανασόπουλος έκανε μια πολύ δύσκολη απόκρουση.

Στο 75’ ο Βιτλής και πάλι έκανε τη σέντρα και ο Βιτλής από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1 – 2.

Στο 84’ ο Μανιάς με κακή εκτέλεση πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη. Ο ίδιος παίκτης όμως στο 85’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει έτσι το 2 – 2.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αλιάγας από τη Δυτική Αττική και «βοηθοί» του ήταν οι Μανούρας και Χρήστος Παύλος από τον ίδιο Σύνδεσμο.

Στο 39’ αποβλήθηκε ο Γιανναράκης για μαρκάρισμα στον Άλεξιτς και ο Διαγόρας έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες.

Στο 77’ αποβλήθηκε και ο Κωστούλας με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή έκανε άσεμνη χειρονομία στον πάγκο του Διαγόρα.

Σημειώνεται ότι ο Διαγόρας έχει παράπονα για μια φάση στο 37’ καθώς υποστηρίζει ότι η μπάλα μετά από σουτ του Γκάτα έχει βρει σε χέρι αμυνόμενου και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αθανασόπουλος, Αρίας, Γιανναράκης, Μανιώτης, Τάτσης, Παπαϊωάννου (57’ Παραστατίδης), Τσιαντούλας (88’ Καβαλιέρι), Μπούμπας (43’ Γκρόζντανιτς), Αντεσίνα, Σταμένκοβιτς (57’ Λούκιτς), Μανιάς

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βελλίδης, Δοϊναρλής, Σιούτας, Χρουσιέλ, Άλβαρεζ (64’ Χειρίτραντας), Κόκκορης (64’ Βιτλής), Τόμας, Δόρης (74’ Πατράλης), Γιουμπιτάνα, Κούστα (46’ Μυστκόφσκι), Άλεξιτς

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”