Δράσεις του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης

Δράσεις του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης

Δράσεις του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 922 ΦΟΡΕΣ

Μία σειρά από δράσεις οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», για να γιορτάσουν την ημέρα της Ευρώπης, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών κ.κ. Αναστασίας Βροντάκη και Λίνας Φιλιππάκη.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με την ανοιχτή στο κοινό ομιλία, του κ. Άγη Τερζίδη, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023. Η ομιλία συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με το «Σπίτι της Ευρώπης» στη Ρόδο και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Αθηνών «Ιατρική Καταστροφών - Παγκόσμια Υγεία».

Ο κ. Τερζίδης, Γενικός Γραμματέας των «Γιατρών του Κόσμου» και Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του μεταπτυχιακού, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στη συγκλονιστική του ομιλία, ανέφερε τις εμπειρίες του από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον σεισμό στην Τουρκία και άλλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, φωτίζοντας έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η ισότητα και το κράτος δικαίου, αξίες που εκπορεύονται από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν το μέγεθος της προσπάθειας που συντελείται από όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον ανθρωπιστικό αγώνα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου οργάνωσαν έκθεση φωτογραφίας από τις 5 έως τις 9 Μαΐου 2023, με τίτλο "My Europe, your Europe, our Europe" σε συνεργασία με το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ και την καλλιτεχνική επιμέλεια του φωτογράφου κ. Μάκου Τσιμέττα. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, ομιλητής ήταν ο εικαστικός Μιχάλης Κιούσης. Στόχος της έκθεσης ήταν να αποτυπωθεί μέσα από τα έργα μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών η πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκφράζει τον πλούτο κάθε Ευρωπαίου πολίτη, εστιάζοντας παράλληλα στην πραγματική ουσία του εμβλήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι «Ενωμένοι στην πολυμορφία».

Τέλος, στις 9 Μαΐου, «Ημέρα της Ευρώπης», μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου οργάνωσαν ενημερωτική ομιλία στο 4ο ΓΕ.Λ. ΡΌΔΟΥ, με προσκεκλημένη την κ. Φιλία Παπασάββα, υπεύθυνη του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης, μαθαίνοντας επί της ουσίας για όλα όσα η Ευρώπη πρεσβεύει, δίνοντας έμφαση στις διαχρονικές της αξίες.

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ νιώθουν ιδιαίτερα συγκινημένοι που μέσα από τις δράσεις αυτές – και όσες προηγήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς – οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν την πραγματική σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχοντας αντιληφθεί τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη στην πραγματική του διάσταση, τα νέα παιδιά θα φέρουν στο μέλλον την αλλαγή που όλοι ονειρευόμαστε.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου