Τελικός Κυπέλλου: «Να κερδίσει ο καλύτερος και ν’ αφιερώσουμε την κούπα στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή»

Τελικός Κυπέλλου: «Να κερδίσει ο καλύτερος  και ν’ αφιερώσουμε την κούπα  στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή»

Τελικός Κυπέλλου: «Να κερδίσει ο καλύτερος και ν’ αφιερώσουμε την κούπα στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΔ, όσο πιο λιτά γινόταν, η συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό (16.45) τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Ιάλυσο και τον ΑΕΡΑ στο δημοτικό στάδιο Ρόδου. Από τον Ιάλυσο το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος Μιχάλης Χατζηνικήτας, ο προπονητής Παναγιώτης Σπάρταλης κι ο Γιώργος Δελαπόρτας από την πλευρά των παικτών.

Τον ΑΕΡΑ εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Χριστοφής, μέλος του ΔΣ, ο προπονητής Παναγιώτης Μπεκιάρης και ο ποδοσφαιριστής Μιχάλης Πλίγκος. Από πλευράς της Ένωσης ήταν εκεί ο Χρυσόστομος Ψέλλας ως πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος.

Λόγω του πρόσφατου χαμού του Τσαμπίκου Νικολή, πρόεδρου του ΑΕΡΑ, δεν θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό πριν τον τελικό, ούτε και το γεύμα που παρέθετε κάθε χρόνο η ΕΠΣΔ προς τις ομάδες. Δεν θα αποσταλούν ονομαστικές προσκλήσεις προς τους επισήμους, ενώ οι θύρες θα είναι ανοικτές για τους φιλάθλους από τις 15.30 με τιμή εισιτηρίου στα 5 ευρώ.

Ο 76ος τελικός αφιερώνεται στη μνήμη του Δημήτρη Τσοπανάκη με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣΔ, ενώ πριν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή. Ως μια συμβολική κίνηση, οι παράγοντες της ΕΠΣΔ δεν μετακίνησαν την καρέκλα, όπου κάθισε ο Τσαμπίκος Νικολής, κατά τη σύσκεψη για τον τελικό στις 11 Μαΐου.

Οι δηλώσεις των παρευρισκομένων:

Χρήστος Χριστοφής: «Δυστυχώς για μας η χαρά συμμετοχής στον τελικό επισκιάζεται από τον απροσδόκητο χαμό του προέδρου μας, Τσαμπίκου Νικολή. Πριν πω οτιδήποτε, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, εκπροσωπώντας τα μέλη του συλλόγου μας, όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος με οποιοδήποτε τρόπο.

Είτε με τη φυσική τους παρουσία στην κηδεία είτε με τα ψηφίσματα στον Τύπο είτε στέλνοντας στεφάνι. Η ζωή όμως συνεχίζεται, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχουμε σε τελικό Κυπέλλου και πιστεύω πως θα είναι μια γιορτή για να νικήσει ο καλύτερος.

Είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο σωματεία που έχουν φιλικές σχέσεις. Άλλωστε ο αείμνηστος πρόεδρός μας είχε πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του Ιάλυσου και προς τιμήν του θα θέλαμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι.»

Μιχάλης Χατζηνικήτας: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα προσωπικά, γιατί ήμουν φίλος με τον Τσαμπίκο Νικολή. Θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ΔΣ, των ποδοσφαιριστών, του προπονητικού τιμ και των φίλων του Ιάλυσου προς την οικογένειά του, σ’ αυτήν του ΑΕΡΑ και προς όλους όσοι τον αγαπούσαν.

Είναι πολύ δύσκολο γενικώς για το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, γιατί είναι κάτι που συνέβη προσφάτως. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει αυτή την κούπα και να την αφιερώσει στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή.»

Παναγιώτης Μπεκιάρης: «Θα θέλαμε να είναι διαφορετικές οι συνθήκες του τελικού και να έχουμε μαζί μας τον πρόεδρο που ήταν ο βασικός πυλώνας κι έφτιαξε αυτή την ομάδα. Οι στιγμές είναι δύσκολες για το σωματείο μας και είμαστε στη δύσκολη θέση να πρέπει να παίζουμε χωρίς να έχουμε τον Τσαμπίκο δίπλα μας.

Απλώς έχουμε αποφασίσει ως σωματείο και ειδικά εμείς και οι παίκτες, να δώσουμε ό,τι μπορούμε και να εκπληρώσουμε τους στόχους που είχε θέσει ο πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, να παίξουμε προς τιμήν του και να δώσουμε μια μικρή χαρά, όσο μπορεί να υπάρξει χαρά, με την κατάκτηση αυτού του κυπέλλου, αν τα καταφέρουμε.

Θα ‘θελα να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες. Ούτως ή άλλως έχουμε πολύ καλές σχέσεις ως σωματεία. Με τον Μιχάλη Χατζηνικήτα ήμασταν συμπαίκτες, τον Παναγιώτη Σπάρταλη τον είχα ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει να παίξουμε, να κερδίσει ο καλύτερος και να αφιερώσουμε το Κύπελλο στον πρόεδρο.»

Μιχάλης Σπάρταλης: «Είναι βαρύ το κλίμα. Στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι, είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε στον τελικό απέναντι σε μια ομάδα που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και της εύχομαι καλή επιτυχία στα μπαράζ ανόδου.

Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε, γιατί έτσι πρέπει για να κερδίσουμε. Ο στόχος είναι αυτός, σεβόμαστε τον ΑΕΡΑ, πρέπει να γίνει ένα καλό παιχνίδι για να χαρεί ο κόσμος και είμαι σίγουρος από το λίγο που γνώριζα τον Τσαμπίκο, ότι όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει, θα χαρεί.»

Μιχάλης Πλύγκος: «Για μένα είναι στενάχωρη η στιγμή αυτή, αφού ο τελικός γίνεται στη μνήμη του Δημήτρη Τσοπανάκη που αγαπούσα πάρα πολύ όπως και την οικογένειά του.

Οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα. Αυτό κάναμε και στον πρώτο αγώνα των play off και είναι κίνητρο, ώστε ν’ αφιερώσουμε τα πάντα στη μνήμη του Τσαμπίκου Νικολή.

Έτσι θα ήθελε άλλωστε κι έδωσε και την ψυχή του. Παίζουμε με μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας ως ένα ξεχωριστό επίσης κίνητρο. Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος τελικός και να κερδίσει ο καλύτερος.»

Γιώργος Δελαπόρτας: «Σίγουρα είναι δύσκολες οι στιγμές. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Τσαμπίκου Νικολή και στον ΑΕΡΑ. Εύχομαι να γίνει ένας τελικός και στο τέλος να βγούμε όλοι υγιείς, γιατί το βασικότερο είναι η υγεία.

Είμαστε δυο καλές ομάδες που η μία πήρε επάξια το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία κι εμείς θέλουμε να το απολαύσουμε γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα. Κουραστήκαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ξέρω ότι όλοι το θέλουμε πάρα πολύ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες.»

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων