Αδελφοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Καστελλορίζου με το 1ο ΔΣ Ιαλυσού

Αδελφοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Καστελλορίζου με το 1ο ΔΣ Ιαλυσού

Αδελφοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Καστελλορίζου με το 1ο ΔΣ Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13262 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του 1ου ΔΣ Ιαλυσού με το ΔΣ Μεγίστης, κατέφθασε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στη Ρόδο αντιπροσωπεία από το Καστελλόριζο, η οποία αποτελούνταν από έντεκα (11) μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, τρεις (3) συνοδούς εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η υποδοχή της αποστολής από το ακριτικό Καστελλόριζο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου από μαθητές/ τριες της Ε’ τάξης του 1ου ΔΣ Ιαλυσού και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παρών ήταν και ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, κ. Γιώργος Χατζηκαλημέρης.

Αμέσως μετά, οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και γονείς, μεταφέρθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, όπου τους/τις υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Εθιμοτυπίας, κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου με αναφορές στην τοπική ιστορία της Ρόδου και προσέφεραν σε όλους τους/τις μαθητές /τριες αναμνηστικά δώρα.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου η αποστολή από το Καστελλόριζο επισκέφθηκε το 1ο ΔΣ Ιαλυσού. Μαθητές/ τριες και εκπαιδευτικοί από την Ιαλυσό είχαν προετοιμάσει συνεργατικές δράσεις για τα δύο σχολεία, στο πλαίσιο των οποίων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν διά ζώσης (είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών διαδικτυακές συναντήσεις και ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο σχολείων), να παίξουν παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Τις δράσεις αυτές χαιρέτισε και παρακολούθησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Ιαλυσού, κ. Μιχάλης Καφετζής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί από το Καστελλόριζο επισκέφθηκαν τη Μονή της Παναγίας του Φιλερήμου, όπου τα υποδέχθηκε ο εφημέριος του ιερού ναού Μιχαήλ Καψάλης, ενώ στη συνέχεια περπάτησαν στο δρόμο του Μαρτυρίου για να καταλήξουν στον Σταυρό του Φιλερήμου.

Ακολούθησε επίσκεψή τους στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, όπου έτυχαν υποδοχής και ξενάγησης από τον εφημέριο, πατέρα Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Η περιήγηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας παρών ήταν και ο κ. Γιώργος Χατζηκαλημέρης, ολοκληρώθηκε με κεράσματα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Ιαλυσού.

Στο τέλος της επίσκεψη ο εντεταλμένος κος Μ. Καφετζής, εκπροσωπώντας την Τοπική Κοινότητα Ιαλυσού και ο εφημέριος πάτερ Κωνσταντίνος προσέφεραν στους επισκέπτες εκπαιδευτικούς και μαθητές /τριες αναμνηστικά δώρα.

Το Σάββατο το πρωί, οι φιλοξενούμενοι/ες μαθητές/τριες, συνοδεία εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, ξεναγήθηκαν από διαπιστευμένο ξεναγό στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και έπειτα περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Αναχώρησαν για το νησί τους την Κυριακή το πρωί.

Η επίσκεψη και η συνάντηση αυτή του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης –Καστελλόριζου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού, που ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και για τα δύο σχολεία, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια και στήριξη του δήμου Ρόδου, του δημάρχου κου Α. Καμπουράκη, ο οποίος κάλυψε τη διαμονή και τη διατροφή, του αντιδημάρχου Παιδείας κου Σ. Καρίκη, του εντεταλμένου της Δ.Ε. Ιαλυσού, τον κου Μ. Καφετζή που φρόντισε για τις μετακινήσεις τους με λεωφορείο της «ΔΕΣ ΡΟΔΑ», την πρόεδρο της Τ. Κοινότητας Ιαλυσού κα Σ. Στάγκα, τον υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων της Κοινότητας Ιαλυσού, τον τον κο Γ. Χατζηκαλημέρη, το Σωματείο Ξεναγών Ρόδου και τον πρόεδρό του κο Σαλαχούρη για την άρτια ξενάγηση στη Μ. Πόλη καθώς και τον εφημέριο του Ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, Πατέρα Κων/νο Χατζημιχαήλ.

Ευελπιστούμε, αυτή η όμορφη δράση να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Και πάλι, θερμά σας ευχαριστούμε.

Η Διευθύντρια του 1ου ΔΣ Ιαλυσού Βασιλική Χρονοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου