Το γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης εκπαιδεύεται στην ασφαλή οδήγηση

Το γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης εκπαιδεύεται στην ασφαλή οδήγηση

Το γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης εκπαιδεύεται στην ασφαλή οδήγηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 773 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (15-21 Μαΐου 2023), το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης» πραγματοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.



Με μια εξαιρετική όσο και συγκινητική παρουσίαση, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, κ. Ελένη Καρύδη, εφάρμοσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παρατηρητηρίου για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, συνδυάζοντας τη θεωρία και τη βιωματική δράση.

Στο τέλος τα παιδιά δοκίμασαν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης της Οδήγησης, τα γυαλιά της υπνηλίας-κούρασης, του αλκοόλ και των παραισθήσεων, βιώνοντας την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, που περιορίζουν την αντίληψη και την ικανότητα αντίδρασης.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά ενημερωτικά φυλλάδια που περιείχαν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.



Είναι πλέον γνωστό ότι, οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας με τεράστιο οικονομικό –κοινωνικό κόστος και δράσεις σαν αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των ατυχημάτων και σε πιο ασφαλή οδηγική συμπεριφορά απ' όλους μας.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης