Φλας στο παρελθόν: Ένας Ρόδιος εψάρεψεν ιχθυν βάρους 65 φίλων

Φλας στο παρελθόν: Ένας Ρόδιος εψάρεψεν ιχθυν βάρους 65 φίλων

Φλας στο παρελθόν: Ένας Ρόδιος εψάρεψεν ιχθυν βάρους 65 φίλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 211 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 19 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3635

ΕΝΑΣ ΡΟΔΙΟΣ
ΕΨΑΡΕΨΕΝ ΙΧΘΥΝ ΒΑΡΟΥΣ 65 ΦΙΛΩΝ
Ένας Ρόδιος «ψαροτουφεκάς» ο Νίκος Καραβασίλης, έτων 20 επέτυχε να αλιεύση χθες εις την Λίνδον ένα ροφόν βάρους 20 κιλών. Ο ίδιος προ ημερών με μόνον το ψαροτούφεκον του ηλίευσεν ένα «κυνηγόν» (είδος ιχθύος) βάρους 65 κιλών, όταν δε του εξεφράσθη θαυμασμός διά τον ροφόν απήντησεν ότι «τέτοια ψάρια πιάνω ταχτικά και δεν το λέω».


ΕΚ ΡΟΔΟΥ
ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΟΙ
Διά του ατμοπλοίου της γραμμής εξήχθησαν εις Κρήτην προ ημερών 50 όνοι αγορασθέντες υπό εμπόρου. Εξαγωγαί όνων έχουν γίνει και παλαιότερον εις την Κρήτην, διότι η τιμή των ζώων αυτών φαίνεται είναι ευθυνοτέρα εις την Ρόδον.

Πάντως, ο αριθμός των εξαχθέντων όνων είναι μεγάλος ως ανέφερεν έμπορος, και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήρχισεν να σημειούται έλλειψις του είδους αυτού εις τα χωρία της Ρόδου.


ΤΕΝΤΥΜΠΟΫΔΕΣ
ΕΚΟΛΛΗΣΑΝ ΜΙΑΝ ΑΙΓΑ ΕΙΣ ΠΙΣΣΑΝ
Η συνοικία Νεοχωρίου ανεστατώθη προχθές από μερικούς ανηλίκους «τεντυμπόυδες» οι οποίοι ενωρίς το απόγευμα είχον ταλαιπωρήσει μίαν... αίγα! Συγκεκριμένως, οι νεαροί, συναντήσαντες την αίγα δεμένην εις απερίφρακτον οικόπεδον, εμάζευαν πίσσαν από τα βαρέλια του δημοτικού συνεργείου που εκτελεί εις την περιοχήν της Σάντα Mαρίας οδικόν έργον και αφού ανέμιξαν αυτήν με τεμάχια υάλου, την ήπλωσαν επί του πεζοδρομίου. Εν συνεχεία υπεχρέωσαν την κατσίκα να καθίση επί της πίσσας, πιέσαντες αυτήν μέχρι σημείου που το ατυχές ζώον ...εκόλλησε!!!

Αργότερον, ενώ οι τεντυμπόυδες είχον εξαφανισθή, η γυναίκα ανεζήτησε την αίγα και κατόπιν πoλλών ερευνών, την ανεκάλυψεν από τα κλαυθμηρίζοντα βελάσματα. Επηκολούθησαν σπαρακτικαί σκηναί, ανεζητήθησαν οι δράσται και εγένοντο φοβεροί γυναικοκαυγάδες εις την περιοχήν.

Τελικώς, ως εγνώσθη η κατσίκα μετά την αποκόλλησίν της εκαθαρίσθη δια βενζίνης. Επειδή δε είχαν απομείνει ίχνη της πίσσας επί του τριχώματος η κατσίκα υποχρεώθη να υποστή... ξύρισμα βαθύτερον.


Η ΕΝΩΣΙΣ Δ/ΣΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚΤΡOΠΑ
«ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ»
Διά ψηφίσματός της η Ένωσις Δωδεκανησίων σπουδαστών καταδικάζει την απρόκλητον επίθεσιν κατά του προέδρου της, εκ μέρους νεαρού ατόμου εις Κάλυμνον.

Επίσης τονίζει ότι αρκετή ήτο η ανοχή που επεδείχθη έναντι ωρισμένων ατόμων συνεργασθέντων κατά το παρελθόν με τους κατακτητάς και ότι η Ένωσις θα αναλάβη, εάν χρειασθή, μαχητικόν αγώνα.

Εξ άλλου εκπρόσωπος της Ενώσεως απεκάλυψεν ότι άγνωστον άτομον κατελθόν εξ αυτοκινήτου του Διπλωμ. Σώματος, ηπείλησεν τον Πρόεδρον της Ενώσεως διά να σταματήση Ιστορικόν δημοσίευμά του εις την «Ροδιακήν».

Ο ίδιος εκπρόσωπος ετόνισεν ότι εφ’ όσον χρειασθή θα αποκαλυφθούν περισσότεραι λεπτομέρειαι και ότι καλόν είναι να παύσουν ωρισμένοι την δράσιν αυτήν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...