Σε ειδικό κατάστημα κράτησης θα μεταφερθεί 17χρονος Ρομά

Σε ειδικό κατάστημα κράτησης θα μεταφερθεί 17χρονος Ρομά

Σε ειδικό κατάστημα κράτησης θα μεταφερθεί 17χρονος Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1479 ΦΟΡΕΣ

Έχει καταδικαστεί για ληστεία ηλικιωμένου

Σε ειδικό κατάστημα κράτησης μεταφέρθηκε 17χρονος Ρομά και θα παραμείνει για δύο χρόνια, εκτίοντας την ποινή που του έχει επιβληθεί από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων, για την υπόθεση ληστείας που φέρεται να διέπραξε μαζί με άλλα τρία άτομα, σε βάρος ηλικιωμένου, τον οποίο φίμωσαν και έκλεψαν τσαντάκι από το σπίτι του στη Ρόδο!

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου 2022 στην πόλη της Ρόδου. Οι κατηγορούμενοι πήγαν στο σπίτι 82χρονου και αφού το παραβίασαν και μπήκαν μέσα άρχισαν να ψάχνουν για οτιδήποτε θα τους ενδιέφερε να αφαιρέσουν.

Ο ηλικιωμένος άνδρας τους αντιλήφθηκε και τότε οι δράστες – σύμφωνα με την αστυνομία- του έκλεισαν το στόμα για να μην φωνάξει και αφαίρεσαν ένα μαύρο τσαντάκι το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα του 82χρονου.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ο 82χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν στις 5 Φεβρουαρίου 2022 το πρωί τον 21χρονο, τον 17χρονο (Ρομά και οι δύο) και τον 24χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνταν ο 23χρονος συγκατηγορούμενος τους, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από την ανακρίτρια Ρόδου και στις 15 Φεβρουαρίου 2022 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη.

Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 21χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ο 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τα χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ο 17χρονος, χωρίς όρους.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς τον 17χρονο Ρομά και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου από όπου και εκδικάστηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 17χρονο και αποφάσισε τον περιορισμό του σε ειδικό κατάστημα κράτησης για δύο έτη και την παρακολούθηση κοινωνικοψυχολογικού προγράμματος.

Προς εκτέλεση της απόφασης αυτής του δικαστηρίου, στις 16 Μαΐου 2023 το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον 17χρονο Ρομά και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο