ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Έφθασε χθες εις Ρόδον ειμαι Έλληνας νησιώτης λέγει ο Άντωνη Κουήν θα γυρίση και τρεις ταινίες

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963-Έφθασε χθες εις Ρόδον ειμαι Έλληνας νησιώτης λέγει ο Άντωνη Κουήν θα γυρίση και τρεις ταινίες

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Έφθασε χθες εις Ρόδον ειμαι Έλληνας νησιώτης λέγει ο Άντωνη Κουήν θα γυρίση και τρεις ταινίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 21 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3636

ΕΦΘΑΣΕ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ,
ΛΕΓΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΥ ΚΟΥΗΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Αφίκετο χθες την πρωίαν εις Ρόδον ο γνωστός ηθοποιός του κινηματογράφου Άντονυ Κουήν, ο οποίος θα παραμείνη ενταύθα επί δεκαήμερον προκειμένου να ρυθμίση τα της ανεγέρσεως της ιδιοκτήτου επαύλεώς του εις την περιοχήν Φαληράκι. Ερωτηθείς «ποιός αέρας τον έφερε;» απήντησε:


- Νησιώτικος αέρας. Μα είμαι κι εγώ λίγο Έλληνας νησιώτης, μία και αγόρασα αγρόκτημα στη Ρόδο, που είναι από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου.
- Επαγγελματικός λόγος υπάρχει στην επίσκεψή σας;


- Υπάρχει. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να συναντηθώ με τον Μιχάλη Κακογιάννη, γιατί, θα πρωταγωνιστήσω στην ταινία του Αλέξης Ζορμπάς. Έπειτα, σκέπτομαι να γυρίσω τρεις ταινίες στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, επιστρέφοντας από την Ρόδο, θα επισκεφθώ τον πρωθυπουργό σας κ. Κ. Καραμανλή, για να συζητήσω μαζί του.
- Τί είδους ταινίες θα είναι;


- Η μία θα είναι εμπνευσμένη από Ντοστογιέφσκυ και άλλες... Γι’ αυτές δεν μπορώ να σας πω τίποτα, παρά μόνο ότι την μία θα προτείνω να σκηνοθετήση ο Κακογιάννης και ελπίζω να δεχθή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κουήν κατέπλευσε στο “Μίραμάρε», μαζύ με το τέκνον του και την γραμματέα του.

ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΗΝ
Το Δημοτικόν Συμβούλιον Γλυφάδας, κατόπιν προτάσεως του Αντιπροέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής κ. Μιχ. Σκευοφύλακος μετωνόμασε μίαν των κεντρικωτέρων οδών του Τουριστικού Προαστείου εις οδόν Σύμης. Η εισήγησις εγένετο επ’ ευκαιρία της 18ης επετείου της 8ης Μαΐου τοπικής εθνικής εορτής των Συμαίων και εξήχθη η συμβολή τούτων εις τους αγώνας του Έθνους και κυρίως η αντίστασις αυτών κατά τους χρόνους της μακραίωνας δουλείας.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
ΕΦΕΡΕ 3.324 Δ/ΡΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Αφίκετο εις την νήσον μας εκ Νέας Υόρκης ο συμπατριώτης μας κ. Γεώργιος Παμπρής, όστις εκόμισεν και παρέδωσεν εις τα ενταύθα παραρτήματα των Κωακών Συλλόγων Αμερικής «Ελπίς» και «Μεροκίς» το ποσόν των 3.323 δολλαρίων άτινα απέστειλαν οι ως άνω Κωακοί Συλλόγοι αμερικής, διά την ανέγερσιν του κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κω. Η είδησις-γνωσθείσα μεταξύ του Κωακού Λαού επροξένησε αρίστην εντύπωσιν.

ΑΦΙΚΕΤΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Χθες την 10ην πρωινήν αφίκετο εις Ρόδον ο Αμερικανός Στρατηγός Άρνο Λιούμαν αρχηγός του αεροπορικού Αρχηγείου του ΝΑΤΟ Σμύρνης συνοδευόμενος υπό των Επιτελών του. Ούτος θα παραμείνη εις Ρόδον μέχρι της προσεχούς Παρασκευής.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΔΙΑ
ΤΟ ΔΑΝΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΒΕΔ
Ως ανεκιονώθη ο ευρισκόμενος εις Αθήνας Πρόεδρος του ΕΒΕ Δωδεκανήσου κ. Τσουβαλάς υπέγραψεν τα σχετικά δικαιολογητικά διά την χορήγησιν ενός εκατομμυρίου δρχ. υπό του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείου. Το εν λόγω κονδύλιον θα διατεθή διά την ανέγερσιν του ιδιοκτήτου κτιρίου του ΕΒΕΔ.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...