Συμμετοχή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Ρόδου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 στη Λόρκα Ισπανίας

Συμμετοχή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Ρόδου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 στη Λόρκα Ισπανίας

Συμμετοχή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Ρόδου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 στη Λόρκα Ισπανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7998 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 “School is Cool”, στη Λόρκα της Ισπανίας, από 7 έως 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Ρόδου.

Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Νικητίδου Ευτέρπη και Τζέλιου Κωνσταντίνα, καθώς και οι μαθητές/τριες: Βιζυκλής Σαμουήλ, Καψή Ιωάννα-Ηλιάνα και Φυλτζανίδη Αιμιλία. Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) της συγκεκριμένης κινητικότητας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Τα εργαστήρια περιλάμβαναν εκτέλεση πειραμάτων φυσικής και χημείας κατά ομάδες με χρήση υλικών καθημερινότητας, δραστηριότητες με δοκιμή κατάλληλων χειραπτικών εργαλείων για εμβάθυνση σε έννοιες φυσικής και μαθηματικών, καθώς και αξιοποίηση ψηφιακών προγραμμάτων για μέτρηση γεωγραφικών αποστάσεων και δημιουργία ψηφιακών κουίζ.


Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από πολιτιστικές επισκέψεις, διαλέξεις και οργανωμένες ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως στην ακρόπολη της Λόρκα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και το κέντρο χειροτεχνίας της πόλης. Ειδικά στο “Museo de Paso Blanco”, οι συμμετέχοντες του προγράμματος γνώρισαν από κοντά τη μακρά ιστορία και παράδοση της πόλης. Μέσω εντυπωσιακών εκθεμάτων και οπτικοακουστικού υλικού, ο θεατής συμμετέχει εικονικά στη μεγάλη λιτανεία που πραγματοποιείται κάθε Πάσχα από τις αντίπαλες καθολικές αδελφότητες «των λευκών» και «των μπλε», με έντονο το θεατρικό στοιχείο και τη συμμετοχή όλης της πόλης.


Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους διάσημους κήπους της Αλάμπρα και να επισκεφτούν το ομώνυμο ανάκτορο κατά την εκπαιδευτική εκδρομή στη γειτονική Γρανάδα.


Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από 3 διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια (Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία) μοιράστηκαν τις ίδιες σχολικές τάξεις, συμμετείχαν από κοινού σε ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, αντάλλαξαν απόψεις, χρήσιμες πρακτικές και εμπειρίες και συνεργάστηκαν εποικοδομητικά.
Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα Άδανα της Τουρκίας στις 29 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου