Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για την διεξαγωγή της αυριανής ψηφοφορίας

Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για την διεξαγωγή της αυριανής ψηφοφορίας

Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για την διεξαγωγή της αυριανής ψηφοφορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 786 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμος είναι ο δήμος της Ρόδου για τη διεξαγωγή της αυριανής εκλογικής διαδικασίας σε ό,τι αφορά τον δικό του ρόλο.

Καταρχάς, ο δήμος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων για να παραλάβουν το εκλογικό τους το οποίο ήδη από προχθές είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη κας Τσαμπίκας Κιαχαγιά-Μαγιόγλου.

Χθες, Παρασκευή, μέχρι το μεσημέρι ήταν έτοιμα και τα 215 εκλογικά τμήματα του νησιού για να παραδοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Το σύνολο των ψηφοφόρων στον δήμο της Ρόδου είναι 104.444. Από τα 215 εκλογικά τμήματα τα 83 είναι στην πόλη της Ρόδου, που χωρίζεται σε 6 εκλογικά διαμερίσματα.

Ανάμεσά τους είναι και 5 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών (Α’ Αθηνών, Β1’ Βόρειου τομέα Αθηνών, Β3’ νότιου τομέα Αθηνών) τα οποία βρίσκονται στο 1ο δημοτικό σχολείο Ρόδου (Μητροπόλεως) και Α’ Θεσσαλονίκης και Σερρών στο 6ο δημοτικό σχολείο Ρόδου (σ.σ. Αλεξ. Υψηλάντου 42, κάτω από τον Άγιο Νικόλαο).

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, υπήρξε μέριμνα για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στα εκλογικά τμήματα καθώς τοποθετήθηκαν ράμπες σ’ αυτά που ήταν απαραίτητο ενώ σε άλλα έχουν διαμορφωθεί εξωτερικοί χώροι όπου υπάλληλοι του δήμου θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς τους συμπολίτες μας με τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Επίσης, τα γραφεία δημοτολογίου και δημοτικής κατάστασης, στο δημαρχείο, είναι ανοιχτά από χθες και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο, Κυριακή, έως και τις 7:00 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες, για τη διεκπεραίωση τυχόν προβλημάτων των δημοτών στους εκλογικούς καταλόγους (σ.σ. ταυτοπροσωπίες, μεταβολές στο δημοτολόγιο, για έκδοση ταυτότητας ακόμα και την τελευταία στιγμή κτλ.) αλλά και για να μάθουν που ψηφίζουν όσοι συμπολίτες μας δεν μπορούν αλλιώς και για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές.

Τέλος, το βράδυ των εκλογών θα υπάρχουν υπάλληλοι του δήμου σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νησιού για να παραλάβουν τα αποτελέσματα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

Αυτά θα τα μεταφέρουν στο κέντρο του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων για να ενημερώσουν την περιφέρεια μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε μόνο για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Στη συνέχεια, η περιφέρεια θα ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, στο site του δήμου, www.rhodes.gr, υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές και σύνδεσμος για το «μάθε που ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"