Το ερχόμενο Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο το «Διαγόρας Pista 5»

Το ερχόμενο Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο το «Διαγόρας Pista 5»

Το ερχόμενο Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο το «Διαγόρας Pista 5»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1601 ΦΟΡΕΣ

Συνέχεια στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Διαγόρα με τη διοργάνωση το ερχόμενο Σάββατο (10.00) στην πίστα του δημοτικού σταδίου ενός ακόμα αγώνα ποδηλασίας.

Πρόκειται για το «Διαγόρας Pista 5» σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ για τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Παίδων-Κορασίδων στο αγώνισμα του σκρατς.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2023 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και ομαδική κατάταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν και αγώνες επίδειξης πίστας για ποδηλάτες και ποδηλάτισσες κατηγορίας Σούπερ Μίνι και Μίνι 7-12 ετών, εντός του ποδηλατοδρομίου, στο αγώνισμα του Σκρατς (4 στροφές Σούπερ Μίνι 7-8 ετών, 6 στροφές Μίνι Μικρά 9-10 ετών και 10 στροφές Μίνι Μεγάλα 11-12 ετών).

Στον αγώνα αυτό οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ποδήλατο δρόμου ή Mountain bike και όχι πίστας αποκλειστικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών-αθλητριών, με ποδηλάτες των κατηγοριών της προκήρυξης.

Τα δελτία των αθλητών-αθλητριών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2023 και ο κάθε αθλητής θα προσκομίζει την κάρτα υγείας του στη γραμματεία του αγώνα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου, την ημέρα των αγώνων από τις 09:30. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα, αποκλειστικά από τον αρχηγό της κάθε ομάδας.

Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στα φύλλα αγώνα, φέροντας τους αγωνιστικούς αριθμούς, έως και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνίσματος της κατηγορίας τους (σε περίπτωση που έχουν περισσότερα του ενός) και θα υπογράφουν όλα τα φύλλα αγώνα των αγωνισμάτων που συμμετέχουν.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Μια ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

Η παρουσία θεατών στις κερκίδες επιτρέπεται σύμφωνα με τις τελευταίες εν ισχύ οδηγίες της Γ.Γ.Α. σχετικά με την πρόσβαση φιλάθλων στους ανοικτούς αγωνιστικούς χώρους.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η χρήση ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική από όλες τις κατηγορίες (πλην της κατηγορίας ΜΙΝΙ, όπου αγωνίζεται για επίδειξη).

Θα ισχύσει η εγκύκλιος 3/2021 της Τ.Ε. της ΕΟΠ σχετικά με τον αγωνιστικό εξοπλισμό των συμμετεχόντων στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, καθώς και στα αγωνίσματα επίδειξης 7 -12 ετών (συμμετέχουν με οποιοδήποτε τύπο ποδηλάτου).

Κάθε κατηγορία θα χρησιμοποιεί το μέγιστο ανάπτυγμα που επιτρέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ. Θα γίνεται τεχνικός έλεγχος σε όλους τους συμμετέχοντες, πέντε λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγωνίσματος, και πριν οι αθλητές λάβουν θέση εκκίνησης, εντός του αγωνιστικού χώρου. Στους αγώνες επίδειξης ισχύει μέγιστο ανάπτυγμα (για όλους τους τύπους ποδηλάτου) 5,69μ.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Στον αγώνα θα απονεμηθούν: κύπελλο στον πρώτο και μετάλλιο, δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές-νικήτριες κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Με τη λήξη της κάθε αγωνιστικής ημέρας, για τα αγωνίσματα της ημέρας. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Λάλος Βαλεντίνος: 6978283105

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”