Β. Καλοπήτας: Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στρέψουν την προσοχή τους τα κόμματα

Β. Καλοπήτας: Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στρέψουν την προσοχή τους τα κόμματα

Β. Καλοπήτας: Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στρέψουν την προσοχή τους τα κόμματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 753 ΦΟΡΕΣ

Στην πολιτική επικαιρότητα και στα αποτελέσματα των εκλογών αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Βάιος Καλοπήτας.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν είχε πάει να ψηφίσει. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους πείσουμε και να τους δώσουμε μια αξιόπιστη λύση. Εκεί να κατευθυνθούν τα κόμματα.

Ο κόσμος δεν πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα γιατί είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα.

Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική πρέπει να απευθυνόμαστε στα προβλήματα του πολίτη και οι λύσεις που προτείνουμε να είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες.

Πρέπει να μεταφέρουμε την ελπίδα στον πολίτη για να καταλάβει πως η πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει η ζωή του καλύτερη. Όσο απαξιώνουμε την πολιτική απαξιώνουμε την καθημερινότητα μας και δεν δίνουμε λύσεις», δήλωσε.

Αναφέρθηκε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας πως τώρα μετά τις εθνικές εκλογές απελευθερώνονται δυνάμεις για το σχηματισμό δημοτικών παρατάξεων.

Αναφερόμενος στην πορεία του προς τις εκλογές της αυτοδιοίκησης δήλωσε:

«Συνεχίζουμε την πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου. Απελευθερώνονται δυνάμεις και συνεχίζουμε τις συναντήσεις με τους προέδρους των κοινοτήτων.

Καταγράφουμε τα προβλήματα για να τους παρουσιάσουμε τις λύσεις που να έχουν εκτελεστική εξουσία καθώς το σύστημα τους στερεί αρμοδιότητες και πόρους ενώ δεν έχουν τις δομές μηχανημάτων που χρειάζονται και προσωπικό. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο βιώσιμο και ρεαλιστικό για τη Ρόδο της νέας αποχής» είπε.

Πιο αναλυτικά αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές ο κ. Καλοπήτας δήλωσε :

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αποφάσισαν πως διαχειριστής θέλουν να είναι η ΝΔ η οποία φαίνεται να κέρδισε τη μάχη του κέντρου.

Το αφήγημα της για αυτοδύναμη κυβέρνηση είχε απήχηση. Τώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα αποφασίσουν με άλλους όρους».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι η ώρα της ανασύνταξης των δυνάμεων.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως μπορεί να πέτυχε ένα εκλογικό στόχο αλλά δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει.

«Έβαλε τα θεμέλια για να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Είναι μια νέα παράταξη με νέο αρχηγό και νέα στελέχη. Το διακύβευμα είναι η μάχη του κέντρου και ποιος θα την κερδίσει. Το πρόκριμα για το κέντρο όμως το έχει η Ν.Δ. Δεν είναι τίποτα τελεσίδικο μπορεί να έχουμε και άλλα κόμματα στη βουλή», είπε.

Ο κ.Καλοπήτας παρατήρησε πως γενικά οι δημοσκοπήσεις, απέτυχαν να αποτυπώσουν ένα αποτέλεσμα που να είναι ακριβές.

«Γενικά οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν γιατί δεν έπεσαν μέσα για κανένα κόμμα και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», είπε ο κ. Καλοπήτας.

«Οι ψηφοφόροι του κέντρου να ξεκαθαρίσουν ξανά τη στάση τους και να πάρουν άλλες αποφάσεις. Να φανεί ποιος μπορεί να δώσει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και να κάνει υγιή αντιπολίτευση.

Το θέμα είναι και θα κάνουν τις καμπάνιες τους τα πολιτικά κόμματα. Εμείς που ασχολούμαστε με την Τ.Α. θα επηρεαστούμε από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Ο αυτοδιοικητικός κόσμος θα αρχίσει και απελευθερώνεται. Αυτό θα γίνει ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Και τα επιτελεία των κομμάτων θα στραφούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Καλοπήτας παρατήρησε ακόμη πως γεγονότα που φόρτισαν αρνητικά τον κόσμο όπως η τραγωδία στα Τέμπη τελικά δεν επηρέασαν τη δυναμική της ΝΔ. «Μετά από ενάμιση μήνα οι εκλογές θα ξεχαστούν και το κλίμα θα είναι άλλο», είπε ο κ. Καλοπήτας.

Αναφορικά με τις δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τον δήμο Ρόδου είπε: «Σχηματοποιούνται παρατάξεις. Κάποιες παρατάξεις θα κινηθούν πολύ πιο γρήγορα.

Μεταξύ αυτών, είμαστε και εμείς γιατί έχουμε κρυφή δυναμική και θα είμαστε ένας πόλος εναντίων της δημοτικής αρχής Ρόδου. Έχουμε τις προϋποθέσεις γιατί είμαστε καινούργιοι γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε λύσεις».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως είχε ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχρονικά. «Το 2015 ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε κερδίσει τις εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστό 4%. Επίσης το κόμμα είχε και έχει, πολύ δυνατά στελέχη. Τα στελέχη αυτά έχουν μια επιλογή. Να συσπειρωθούν γιατί ο χώρος θα έχει ρόλο την επόμενη ημέρα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως έχασε τις εκλογές γιατί οι πολίτες πείστηκαν πως το αφήγημα της ΝΔ ήταν πιο πειστικό.

«Στο χέρι του ΠΑΣΟΚ είναι να εκφράσει πως είναι μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Μεγάλη δεξαμενή είναι το κέντρο που μετατοπίστηκε. Οι αναποφάσιστοι πήγαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους στη ΝΔ. Εκεί θα κριθεί η μάχη. Τα κόμματα να πείσουν πως υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις από αυτές τις ΝΔ», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»