Σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1023 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ “STEAM and ROBOTIC: a new learning approach” στο οποίο το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γενναδίου συμμετείχε ως εταίρος.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, έρευνας, επικοινωνίας και κριτικής σκέψης μέσω μιας εκπαιδευτικής προσέγγισης που βασίζεται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά.

Με κυρίαρχο άξονα τη διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση αξιοποιείται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η υπάρχουσα γνώση, ενώ παράλληλα ανοίγονται ορίζοντες συνεργασίας, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από την Ιταλία, την Κροατία, τη Λιθουανία, και τη Βουλγαρία, η οποία διοργάνωσε και την τελευταία φιλοξενία κατά το χρονικό διάστημα 08 – 12 Μαΐου.

Μέσα από δραστηριότητες που περιλάμβαναν χρήση ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, επισκέψεις σε πινακοθήκες και σε διάφορα φυσικά τοπία, οι μαθητές συνεργάστηκαν δημιουργικά εφαρμόζοντας φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, τέχνες και μαθηματικά προκειμένου να κατανοήσουν φαινόμενα και φυσικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής, αντιλαμβανόμενοι τη σύνδεση των γνωστικών αντικειμένων του σχολείου με τον πραγματικό κόσμο.
Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Δήμου Νεκταρία και Μούτσικα Αναστασία.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων