Για ασέλγεια σε 25χρονη πρόκειται να δικαστεί Αλβανός

Για ασέλγεια σε 25χρονη πρόκειται να δικαστεί Αλβανός

Για ασέλγεια σε 25χρονη πρόκειται να δικαστεί Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2566 ΦΟΡΕΣ

Για ασέλγεια σε βάρος Αγγλίδας τουρίστριας όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των 25 ετών κατηγορείται 37χρονος Αλβανός, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Μάλιστα ο αλλοδαπός φέρεται μετά την πράξη του να έφυγε παίρνοντας μαζί του και το πορτοφόλι της Αγγλίδας!
Το περιστατικό χρονικά τοποθετείται το 2010, ωστόσο στις 12 Ιουνίου πρόκειται να απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και θα εξετάσει την έφεση που έχει ασκήσει ο 37χρονος αλλοδαπός, κατά της απόφασης που έλαβε για την ίδια υπόθεση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός κατηγορούνταν αρχικά για βιασμό σε βάρος της Αγγλίδας όμως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στις αρχές Ιουνίου 2018, κατά πλειοψηφία (5-2) αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας σε κατάχρηση σε ασέλγεια για την οποία επέβαλε στον 32χρονο την παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Κατά της απόφασης αυτής ο 37χρονος άσκησε έφεση και αυτή προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 12 Ιουνίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αλλοδαπή που πλέον είναι 38 ετών, κατήγγειλε το περιστατικό στις 20 Ιουλίου 2010 δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στη παραλία των Πεύκων, άγνωστος δράστης εκμεταλλευόμενος την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία. Όμως ο δράστης, σύμφωνα πάντα με την αλλοδαπή, φεύγοντας πήρε μαζί του και το … πορτοφόλι της (!) το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.


Μετά από έρευνες των αστυνομικών προέκυψε πως πρόκειται για τον 37χρονο Αλβανό κάτοικο Λάρδου (τότε ήταν 24 ετών), ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του 37χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε στις 26 Ιουλίου 2010 μετά από αίτημα του δικηγόρου του αλλοδαπού κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, οπότε ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και του γνωστοποιήθηκε η ποινική δίωξη για βιασμό και για κλοπή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος απολογούμενος είχε αποδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την τότε 25χρονη Αγγλίδα, η οποία όμως όπως είχε πει, ήταν εκείνη που τον είχε προκαλέσει και μάλιστα τον είχε πάρει από το χέρι, προκειμένου να τον κατευθύνει προς τη παραλία. Ο 37χρονος είχε προσκομίσει στην ανακρίτρια και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος στο οποίο διασκέδαζε όπου και τον πλησίασε η καταγγέλλουσα επιδιώκοντας την γνωριμία μαζί του. Επίσης υπέρ του 37χρονου είχαν καταθέσει και δύο ακόμη άτομα ως μάρτυρες, οι οποίοι και είχαν τονίσει πως η αλλοδαπή κοπέλα ήταν αυτή που προκάλεσε και προσκάλεσε τον 37χρονο, και όχι το αντίθετο.


Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου
Στις 4 Ιουνίου 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.
Κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο ο εισαγγελέας της έδρας όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος, ζήτησαν την απαλλαγή του 37χρονου αλλοδαπού.


Σε ό,τι αφορά τον κατηγορούμενο, απολογούμενος είχε αρνηθεί για ακόμη μία φορά, τα όσα του καταλογίζονται και είχε πει ότι γνωρίστηκε με την Αγγλίδα και τη φίλη της σε μπαρ όπου διασκέδαζαν και πως η κατάστασή της ήταν καλή και σε καμία περίπτωση δεν ήταν μεθυσμένη.

Λίγη ώρα αργότερα η τότε 25χρονη κοπέλα του είχε ζητήσει να πάνε όλοι μαζί παραλία (μαζί με την παρέα της) και όταν έφθασαν εκεί, η αλλοδαπή – είχε πει ο 37χρονος- ήταν αυτή που τον τράβηξε να πάνε πιο πέρα, έβγαλε τα ρούχα της και του ζήτησε να κάνουν έρωτα. Στη συνέχεια ο 37χρονος είχε πει πως χτύπησε το τηλέφωνό της και εκείνη έφυγε. Εκεί χώρισαν και οι δρόμοι τους, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη 4-5 ημέρες αργότερα, όπως είχε πει στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών