Αλέξανδρος Κολιάδης: θα επαναλειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία

Αλέξανδρος Κολιάδης: θα επαναλειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία

Αλέξανδρος Κολιάδης: θα επαναλειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2865 ΦΟΡΕΣ

Τις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στον Προφήτη Ηλία σκοπεύει να επαναλειτουργήσει η δημοτική αρχή, και μάλιστα η ΔΕΡΜΑΕ, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν, έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες για να προλάβει την καλοκαιρινή περίοδο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Κολιάδης δήλωσε ότι στόχος είναι οι κατασκηνώσεις που επί χρόνια παραμένουν κλειστές και πληγωμένες από το χρόνο και την εγκατάλειψη να αποκτήσουν και πάλι ζωή, με τη φιλοξενία παιδιών τα σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια.

Για το λόγο αυτό άρχισαν οι καθαρισμοί και οι συντηρήσεις, ενώ έχει τοποθετηθεί και φύλακας. «Έχουμε ξεκινήσει εργασίες στις κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία ώστε να καταφέρουμε να τις ανοίξουμε το καλοκαίρι, να φιλοξενήσουμε παιδιά για να περάσουν εκεί σαββατοκύριακα καθώς και άλλες μέρες αλλά να τις παραχωρήσουμε και σε συλλόγους για διάφορες εκδηλώσεις ώστε έτσι να τους δώσουμε ζωή. Πολλοί έχουν αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια που πήγαιναν για γιορτές και σαββατοκύριακα.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο γι΄αυτό, ο χώρος καθαρίζεται συντηρείται υπάρχει φύλαξη και σιγά -σιγά έχει μπει στο πρόγραμμα ώστε να λειτουργήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ.

Για την Καλλιθέα Παράλληλα, ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε και στα άλλα αξιοθέατα αρμοδιότητας της ΔΕΡΜΑΕ ξεκινώντας από τις πηγές Καλλιθέας. Όπως είπε το μνημείο έχει ανοίξει εδώ και 20 μέρες ο χώρος είναι επισκέψιμος, ενώ η Κοιλάδα των Πεταλούδων άνοιξε στις 17 Απριλίου και η προσέλευση αυξάνεται καθημερινά. Έγινε μία μεγάλη προετοιμασία όλο το χειμώνα ώστε το πάρκο να είναι λειτουργικό και ασφαλές και ο επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα πάρκινγκ εξωτερικά ώστε να διευκολύνεται ο επισκέπτης.

«Είναι δύο αξιοθέατα που πέρσι είχαν πολύ υψηλό βαθμό επισκεψιμότητας και είχαμε πολύ θετικά σχόλια, κάτι που μας δημιουργεί ευθύνη ώστε να είμαστε συνεπείς και τη νέα χρονιά καθώς περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο» δήλωσε προσθέτοντας ότι το μουσείο στην κοιλάδα θα λειτουργήσει φέτος και στόχος είναι να ανοίξει γύρω στις 20 με 25 Ιουνίου.

Ερωτηθείς για το αμφιθέατρο που σχεδιάστηκε να γίνει στην περιοχή των πηγών τόνισε ότι περιλαμβάνεται στη μελέτη του master plan της περιοχής για την επόμενη τριετία.

Πάντως, όπως τόνισε, οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας είναι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα το πώς θα διατηρηθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού των πηγών και φυσικά να παραμείνει η λειτουργία τους στο δήμο γι΄αυτό μέχρι το 2024 πρέπει να γίνουν όσα πρέπει ώστε να αποδειχτεί η ικανότητα συντήρησής του.

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε την περιοχή γιατί η επισκεψιμότητα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, οι ανάγκες μεγαλώνουν αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μνημείο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, δεν είναι απλά ένας επισκέψιμος χώρος με παραλία και ομπρέλες αλλά ένας χώρος ιστορικός τον οποίο πρέπει να συντηρήσουμε.

Το κάθε βήμα που θα γίνει εκεί πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και έχουμε μεγάλη ευθύνη από την πλευρά μας ώστε να δημιουργηθεί ένας σπουδαίος χώρος». Ο κ. Κολιάδης ρωτήθηκε τέλος για το πάρκο στο Ροδίνι λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο μέσα στην πόλη, η κατάσταση του οποίου δεν είναι αυτή που πρέπει.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου ώστε να είναι ένα επισκέψιμος χώρος. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και κατανοώ τα παράπονα που υπάρχουν από όσους το επισκέπτονται και διαμαρτύρονται. Έχουμε φροντίσει να έχουμε εκεί δύο φύλακες, πηγαίνει συνεργείο καθαριότητας και γίνεται συντήρηση του πρασίνου.Όταν έχει μία λειτουργία μπορεί να συντηρηθεί αλλά όταν δεν έχει δυστυχώς αυτό δημιουργεί προβλήματα. Όταν ένα πάρκο έχει ζωή, μπορεί να συντηρηθεί όπως έγινε και στο πάρκο του Θέρμαι» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας