Επιπλέον 1,8 εκατ. ευρώ ζητά ο ανάδοχος για την καθαριότητα

Επιπλέον 1,8 εκατ. ευρώ ζητά  ο ανάδοχος για την καθαριότητα

Επιπλέον 1,8 εκατ. ευρώ ζητά ο ανάδοχος για την καθαριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2218 ΦΟΡΕΣ

Στρ. Καρίκης: Του δόθηκε προθεσμία 20 ημερών, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

Προθεσμία είκοσι ημερών έδωσε η δημοτική αρχή στον ανάδοχο του έργου που αφορά την καθαριότητα του νησιού μας καθώς, πέρα από το ποσό που περιλαμβάνει η σύμβαση ζητά και επιπλέον ποσό ύψους περίπου 1,8 εκατ ευρώ το οποίο ο δήμος διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταβάλει.

Όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο να λύσει οριστικά το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σύμβαση που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, όμως η απαίτηση του αναδόχου λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τη μεταφορά των απορριμμάτων στη νότια Ρόδο προκαλεί εμπόδια, και για το λόγο αυτό, αν δεν επέλθει συμφωνία θα υπάρξουν συνέπειες.


Μάλιστα, έκανε λόγο για υπερβολή και τόνισε ότι μέχρι την υλοποίηση της σύμβασης ο δήμος θα καταφύγει σε ενδιάμεσες συμβάσεις για την αποκομιδή.


«Ο δήμαρχος ασχολείται προσωπικά με την καθαριότητα και μετά όλοι οι υπόλοιποι γιατί θέλουμε να τη φτάσουμε εκεί που υποσχεθήκαμε, γεγονός που σημαίνει ότι μία σύμβαση μεγάλη πρέπει να εφαρμοστεί και στο τελευταίο της σημείο με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.


Αυτές λένε ότι ο Αντώνης Καμπουράκης παρέλαβε ένα βόρειο ΧΥΤΑ που ήταν έτοιμος να κλείσει και έκλεισε τελικά και θέλει έργο για να ξαναλειτουργήσει και εμείς ως δημοτική αρχή προωθούμε μία μεγάλη σύμβαση που θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε» δήλωσε και εξηγώντας το τι συμβαίνει σήμερα με τον ανάδοχο είπε:


«Οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι οι εξής: σε μία ήδη πολύ μεγάλη σύμβαση ήρθε ο ανάδοχος και διεκδικεί πρόσθετα ποσά. Όταν η σύμβαση ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ το χρόνο είναι πολυτέλεια να ζητά κανείς και πρόσθετα ποσά επειδή προσωρινά υπάρχει θέμα μεταφοράς των σκουπιδιών στη νότια Ρόδο.


Εμείς θέσαμε προθεσμία 20 μέρες στον ανάδοχο να έρθει και να δηλώσει ότι συμφωνεί με τα ποσά που αφορά ο διαγωνισμός να υπογράψει, να φέρει τα μηχανήματα και το προσωπικό που απαιτεί η σύμβαση και να ξεκινήσει αμέσως. Αν δεν συμμορφωθεί ο ανάδοχος του έργου, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρχουν συνέπειες, όχι φυσικά προς τον πολίτη.


Ήδη θα υπάρξει μία ενδιάμεση σύμβαση που σημαίνει ότι θα έχουμε ένα καλό επίπεδο καθαριότητας το καλοκαίρι στο νησί μας καθώς περιμένουμε έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Μέχρι να υπογραφεί αυτή η μεγάλη σύμβαση εμείς θα πάμε με ενδιάμεσες συμβάσεις ώστε να μην υπάρχουν κενά. Αρχικά θα είναι για δύο μήνες και αν χρειαστεί μέχρι τη μεγάλη σύμβαση θα υπάρξουν ενδιάμεσες συμβάσεις.


Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στο ότι εμείς περιμέναμε ότι θα συμμορφωθεί ο ανάδοχος, καθώς είναι υπερβολή πέρα από τα 15 εκατ. ευρώ να ζητάς ακόμα άλλα 1,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, είναι ανταποδοτικά ήδη τα χρήματα που διαθέτουμε είναι πάρα πολλά. Θα επιμείνουμε και δεν θα φοβηθούμε να προχωρήσουμε και σε ενέργειες αν δεν υπάρξει συμμόρφωση».

Παραλίες
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στο θέμα των παραλιών με τους διαγωνισμούς λέγοντας: «Θα ήθελα να καυτηριάσω τη γενικότερη πολιτική που ξεκίνησε από τα μνημόνια και στερεί από το δήμο Ρόδου και τους πολίτες της ένα σημαντικό αγαθό που αφορά και τον τουρισμό, δηλαδή τις παραλίες. Το ότι εμείς διαχειριζόμαστε, εμείς εισπράττουμε το σύνολο των χρημάτων αλλά εσείς τις καθαρίζετε, τις περιποιείστε και βάζετε ναυαγοσώστες, πρέπει με την επόμενη κυβέρνηση να λάβει τέλος και πρέπει να πάρουν θέση όλοι οι βουλευτές. Δεν το δέχομαι.
Με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αυτό μαζί με άλλα σημαντικά θέματα πρέπει να τελειώσουν.


Εμείς προσπαθούμε να μη φύγει η διαδικασία στην Αθήνα όπως αυτοί θέλουν, γεγονός που θα σημάνει ότι όλες οι ροδίτικες οικογένειες θα μείνουν έξω, καταλαβαίνουμε τις συνέπειες ενός ηλεκτρονικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί από την Αθήνα και σε τι χρήματα θα φτάσει και πού θα πάνε, άρα εμείς θα προσπαθήσουμε και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε για μία ακόμα τριετία μέσα από ελεγχόμενες διαδικασίες και με διαγωνισμό που θα γίνει μέσα στο Δημαρχείο να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Επίσης αναφέρθηκε και στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κάνοντας γνωστό ότι μέσα στον Ιούνιο η δημοτική αρχή θα ασχοληθεί με το θέμα ώστε να επαναλειτουργήσει σύντομα. «θα δούμε το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ καθώς υπάρχει ανάγκη και για την προετοιμασία του νησιού για τις πυρκαγιές και τον καθαρισμό των περιοχών γύρω από τα δάση και τους κόμβους. Το πράσινο έχει αποδεκατιστεί και κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα επειδή δεν έχουμε προσωπικό μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα να έχουν φυτευτεί και όλες οι νησίδες με λουλούδια.


Αν υπήρχε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα μας είχε βοηθήσει και θα το είχαμε κάνει ήδη. Αυτό θα ολοκληρωθεί έως τέλος Ιουνίου καθώς Ροδίτες είναι αυτοί που απασχολούνται στην εταιρεία και το χειμώνα εθελοντικά μας βοηθούν μέχρι να λειτουργήσει η δομή» δήλωσε.

Το επίδομα για τους εκπαιδευτικούς
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα γίνει η οριστικοποίηση των κριτηρίων ώστε ο δήμος Ρόδου να μοιράσει ποσό περίπου 150.000 ευρώ που έχει προϋπολογίσει ως επίδομα ενοικίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.


«Προσδοκούμε ότι θα είναι περίπου τέσσερα ενοίκια στον καθένα κάτι που είναι σημαντικό και δείχνει πόσο κοντά είμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από την περιοχή τους. Αλλά και ο ροδίτης αναπληρωτής θα το δικαιούται με βάση τα εισοδήματά του. Θα είναι ένα επίδομα περίπου των 1.000 ευρώ», είπε ο κ. Καρίκης.

Οι διαγωνισμοί για ΣΔΙΤ
Επίσης δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη διαγωνιστική φάση των ΣΔΙΤ κατά την οποία είχαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τέσσερα μεγάλα σχήματα μπαίνουν στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης και της οριστικοποίησης του διαγωνιστικού κομματιού. «Θα πιέσουμε πολύ εντός του 2023 να οριστεί ο ανάδοχος και στα 13 έργα ( 11 σχολεία και 2 κλειστά γυμναστήρια) ώστε με βάση τη διαδικασία τέλος του 2025 να έχουν τελειώσει τα νέα κτήρια» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου