ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Ο Έλληνας ο Κουήν εις Ρόδον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963-Ο Έλληνας ο Κουήν εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Ο Έλληνας ο Κουήν εις Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 413 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 28 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3642

ΕΙΣ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Η Α.Τ.Ε. ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ
ΓΕΩΡΓΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΣ ΜΕΛΕΤΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
Προκειμένου να προσδιορισθούν αι δυνατότητες προς περαιτέρω ανάπτυξιν και οικονομικήν ανόρθωσιν των αγροτικών περιοχών και θεσπισθούν μέτρα προς πληρεστέραν εκμετάλλευσιν και αξιοποίησιν των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, εκλείψη δε η υποαπασχόλησις των αγροτών, η Διοίκησις της Αγροτικής Τραπέζης απηύθυνεν έγγραφον προς τας κατά τόπους Τεχνικάς αυτής Επιθεωρήσεις δια του οποίου εντέλλεται όπως αύται προβώσιν εις εμπεριστατωμένην έρευναν των δυνατοτήτων της περιφερείας των και των ιδιαιτέρων συνθηκών της ζωής των αγροτών από καθαρώς οικονομικής πλευράς και εκπονήσουν πλήρη

γεωργοοικονομικήν μελέτην εις ή να καθορίζονται δια συγκεκριμένων προτάσεων αι δι’ εκάστην περίπτωσιν ενδεικνυόμεναι λύσεις αι αναγκαιούσαι δαπάναι και η αναμενομένη ωφέλεια ως και αι δυνατότητες διευρύνσεως των παραγωγικών πλαισίων δια του ορθολογιστικού συνδυασμού όλων των πόρων των επηρεαζόντων την παραγωγήν και την διανομήν των προϊόντων. Κατά σχετικάς πληροφορίας μελέται θα εκπονηθούν και δια την Δωδεκάνησον.

Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» Ο ΚΟΥΗΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Του ήρεσαν αι θαλαμηγοί
Ο ηθοποιός Άντονυ Κουήν συνοδευόμενος υπό της συζύγου και φίλων του, επραγματοποίησε περίπατον προχθές εις το Μανδράκι. Ιδιαίτερον ενδιαφέρον έδειξεν ο παρεπιδημών ηθοποιός δια τα σκάφη που ευρίσκονται προχθές την νύκτα εις τον Σταθμόν Θαλαμηγών. Εκεί τον περιεκύκλωσαν και πολλοί θαυμασταί του. Αλλά ο Κουήν μετ’ ολίγον ανεχώρησε πεζή δια την Παλαιάν Πόλιν.
Ως εγνώσθη, ο Κουήν έδωσεν οδηγίας δια την ανέγερσιν της επαύλεώς του εις τον Κάβο Λαδικό Ρόδου.


ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ “ΝΙΡΕΩΣ”
ΘΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΩΝΤΑΙ ΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΑΣ ΣΧΟΛΑΣ;
Ο Γάλλος ναύαρχος επεσκέφθη τας Σχολάς, τα περιβόλια
Αρχαγγέλου και το εργοστάσιον της ΚΑΪΡ
Ως εγνώσθη, κατά την διάρκειαν της παραμον

ής του εις Ρόδον ο Ναύαρχος Ζουμπελίν, υπεσχέθη εις τον Επόπτην των Δημοτικών Τεχνικών Σχολών Ρόδου ότι θα προσπαθήση ώστε οι αριστούχοι των Σχολών να μετεκπαιδεύωνται εις τας μεγάλας Τεχνικάς Σχολάς της Γαλλίας. Ο ναύαρχος προσέφερε και μίαν μεγάλην φωτογραφίαν του «Ντέ Γκράςς» εις την Σχολήν, με θερμοτάτην αφιέρωσιν.


Ως εγνώσθη, ο ναύαρχος εξεναγήθη υπό του Επόπτου των Σχολών κ. Αθαν. Μαργαρίτη και του κ. Νικ. Ματσίγκου, επεσκέφθη δε την Αρχάγγελον, όπου αφού του προσεφέρθη ανθοδέσμη από μαθήτριαν του εκεί δημοτικού σχολείου, μετέβη εις τα περιβόλια δια να Κόψη ο ίδιος από τα δένδρα φρούτα.


Κατά την επιστροφήν του επεσκέφθη τας Τεχνικάς Σχολάς όπου ομιλών ετόνισεν ότι και ο ίδιος εξεκίνησεν από μηχανοτεχνίτης και εξήρε την αρτιότητα των μηχανημάτων των Σχολών και την ευγένειαν και πειθαρχίαν των μαθητών.
Επίσης ο ναύαρχος επεσκέφθη την ΚΑΪΡ, όπου ηγόρασε σημαντικήν ποσότητα οίνου δια την οικογένειάν του.

Δι’ επίσκεψιν
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΕΛΘΗ ΑΡΧΑΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ως πληροφορούμεθα, κατά το πρώτον δεκαήμερον του Ιουλίου θα επεσκεφθή την Ρόδον ο εκ των Αρχηγών της Ε.Κ. κ. Παπανδρέου. Ήδη εις ξενοδοχείον της πόλεως Ρόδου εκλείσθησαν 15 κλίναι δια λογαριασμόν του κ. Παπανδρέου όστις ως αναφέρεται θα επισκεφθή και την Κω και Κάλυμνον.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...