Δημιουργία χορωδίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Ιωάννη Ρόδου

Δημιουργία χορωδίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Ιωάννη Ρόδου

Δημιουργία χορωδίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγίου Ιωάννη Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1374 ΦΟΡΕΣ

Σε συνεργασία του ΔΟΠΑΡ και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Ρόδου

Μια νέα δράση για τα Κ.Α.Π.Η. δήμου Ρόδου (Αγίου Ιωάννη) ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Οι απόμαχοι της ζωής αξίζουν όλα τα αγαθά της και τους προσφέρεται το πιο ξεχωριστό: μουσική και τραγούδι, για να απολαμβάνουν τις στιγμές της καθημερινότητάς τους, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Τριάντος.

Και πόσο καλύτερο θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Με τη δημιουργία χορωδίας για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Ιωάννη Ρόδου, και μάλιστα με μαέστρο την εξαιρετικά επιτυχημένη και στον τομέα αυτό πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου -τόσο στο Δημοτικό Ωδείο του ΔΟΠΑ Ρόδου όσο και στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» – Άντζελα Σπανού, που ήδη μετρά χρόνια εμπειρίας στη χορωδιακή διδασκαλία· μεταξύ άλλων διατηρεί το μουσικό σύνολο «Δέκα με τόνο», διευθύνει το εργαστήρι παιδικής-νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου ΔΟΠΑ Ρόδου, καθώς και τη χορωδία ενηλίκων του Ωδείου, που αποτελεί μετεξέλιξη της χορωδίας «Πόλις», η οποία λειτουργούσε επίσης υπό τη διεύθυνσή της.

Ευτύχημα για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν υπό τέτοια υψηλή διεύθυνση, ευτυχία και για τη μαέστρο που δείχνει την ευαισθησία της και προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας και θα μοιραστεί στιγμές δημιουργίας μαζί τους, με όχημα τη μουσική και το τραγούδι.

Πολλαπλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική βελτιώνει την υγεία στην τρίτη ηλικία (καρδιά, πνεύμονες, αρτηριακή πίεση κ.λπ.) ενώ μειώνει το στρες και την ένταση, επιβραδύνει την απώλεια μνήμης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και αυξάνει την ψυχική ευεξία των ηλικιωμένων ατόμων.

Με άλλα λόγια, η συμμετοχή σε χορωδία ισοδυναμεί με «φάρμακο».

Ζωογόνος, λοιπόν, η νέα δραστηριότητα που εντάσσεται στα Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Ιωάννη Ρόδου και αξιέπαινη η μαέστρος Άντζελα Σπανού που αναλαμβάνει -πέρα από τις αμιγώς μουσικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της- και τη σύσταση αυτής της χορωδίας τρίτης ηλικίας εθελοντικά!

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας