Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που είχε συλληφθεί με κοκαΐνη

Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που είχε συλληφθεί με κοκαΐνη

Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που είχε συλληφθεί με κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 867 ΦΟΡΕΣ

Τον επόμενο μήνα θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η έφεση 44χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί για τα 24 γραμμάρια κοκαΐνης που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του!

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος τον Οκτώβριο του 2018 καταδικάστηκε για την υπόθεση αυτή από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 17 Οκτωβρίου 2022, όμως ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να προσέλθει στην ώρα του και έτσι η αίτησή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Ωστόσο, δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Αβδελλή, ο 44χρονος κατέθεσε νέα αίτηση, αυτή τη φορά ζητώντας από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιό δικαστηρίου. Το αίτημα έγινε τον Νοέμβριο του 2022 δεκτό από το δικαστήριο και έτσι προσδιορίστηκε η εκ νέου εξέταση της έφεσης του 43χρονου για τις 14 Ιουνίου 2023.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πριν από έντεκα χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 44χρονο Αλβανό όλα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 το μεσημέρι, όταν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση και τη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου να έχει στην κατοχή του και σε υπαίθριους χώρους στις περιοχές Κοσκινού και Καλλιθέα Ρόδου, είκοσι τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παραπέμποντάς τον στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 44χρονος είχε ισχυριστεί πως είχε πλήρη και συνεχή απασχόληση ως ηλεκτρολόγος καταφέρνοντας να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα το οποίο του επέτρεπε να προμηθεύεται κοκαΐνη αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι εξαρτημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως για την ποσότητα που είχε βρεθεί στην κατοχή του είχε καταβάλει τουλάχιστον το ποσό των 2.400 ευρώ.


Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 44χρονος Αλβανός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών