Βίντεο για το Ενυδρείο Ρόδου δημιουργήθηκε από τον δήμο

Βίντεο για το Ενυδρείο Ρόδου δημιουργήθηκε από τον δήμο

Βίντεο για το Ενυδρείο Ρόδου δημιουργήθηκε από τον δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4050 ΦΟΡΕΣ

Το βίντεο για τον Υδροβιολογικό Σταθμό-Ενυδρείο της Ρόδου που δημιουργήθηκε από το δήμο Ρόδου στο πλαίσιο της προβολής του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, παρουσιάστηκε χτες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ως μία νέα αρχή στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, βασισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία.

Για το βίντεο διάρκειας 4 λεπτών μίλησαν οι αντιδήμαρχοι τουρισμού Θανάσης Βυρίνης και επικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς, καθώς και η βιολόγος-ωκεανογράφος Βίβιαν Λουιζίδου η οποία είναι και η αφηγήτρια που παραθέτει σε αυτό ιστορικά στοιχεία για τις εγκαταστάσεις του σταθμού όσο και στοιχεία για τα εκθέματα και τις δράσεις του ΥΣΡ.

 

Το ενυδρείο της Ρόδου στο βίντεο
Το ενυδρείο της Ρόδου στο βίντεο


Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο βίντεο, καθώς και τα άλλα που θα δημιουργηθούν και θα ακολουθήσουν για το θεματικό τουρισμό, θα αποτελέσουν υλικό του δήμου χρήσιμο για την παρουσίαση των

εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας σε εκθέσεις και εκδηλώσεις.
Αναφερόμενος στη δημιουργία του ο κ. Βυρίνης μίλησε πρωτίστως για την τουριστική κίνηση στο νησί μας λέγοντας ότι η σεζόν άνοιξε πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά το Μάρτιο με 10.850 επισκέπτες σε αντίθεση με το 2022 που είχαμε 3.876. επισκέπτες ενώ σε ότι αφορά τον Απρίλιο είπε ότι ήταν ένας ολοκληρωμένος μήνας και μας έφερε 144.000 επισκέπτες έναντι 111.000 το 2022 άρα καταγράφεται μία αύξηση γύρω στο 29%. Μιλώντας για το Μάιο είπε ότι πάει πολύ καλά αλλά δεν θα έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό αύξησης όμως είναι φανερό ότι έχουμε ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τη χτεσινή παρουσίαση
Από τη χτεσινή παρουσίαση


«Η χρονιά αποδεδειγμένα πλέον έχει να επιδείξει στατιστικά που είναι σε αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά ρεκόρ. Όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Ρόδου προσπαθεί να δώσει έμφαση στο θεματικό τουρισμό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή της θητείας του Αντώνη Καμπουράκη, και μάλιστα ο Κώστας Ταρασλιάς ήταν αυτός που ξεκίνησε το έργο στον τομέα της τουριστικής προβολής» δήλωσε στην αρχή ο κ. Βυρίνης ο οποίος κάνοντας αναφορά στο βίντεο για το Ενυδρείο και το θεματικό τουρισμό, είπε:


«Πρόκειται για ένα θεματικό βίντεο που αφορά το ενυδρείο Ρόδου, ένα ιστορικό μνημείο. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να αναδείξουμε αυτά τα μνημεία που αποτελούν πλέον πυρήνα για να χτίσουμε αυτό που ονομάζουμε εναλλακτικό τουρισμό. Ακολουθούν και άλλα βίντεο όπως για τις πηγές Καλλιθέας.


Στις εκθέσεις που πηγαίνουμε έχει καταγραφεί η αναγκαιότητα να προβάλουμε τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού μας. η Ρόδος κατατάσσεται πλέον σε έναν προορισμό κουλτούρας και πολιτισμού και έχει να επιδείξει αρκετά στοιχεία».


Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς υπογράμμισε πως όταν ανέλαβε τον πολύ σημαντικό τομέα του τουρισμού για το δήμο Ρόδου ένα από τα πρώτα πράγματα που αντιμετώπισε ήταν η τεράστια έλλειψη διαφημιστικού υλικού. «Γινόταν χρήση φωτογραφιών ή βίντεο των οποίων εμείς δεν είχαμε τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Αυτό δημιούργησε σε εμάς την ανάγκη να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός αποθέματος που να περιλαμβάνει μία σειρά από αυτά τα βίντεο που είναι πολύ χρήσιμα όχι μόνο για τις εκθέσεις αλλά και για το site του δήμου ή άλλη δράση που θέλουμε να κάνουμε διαδικτυακά» δήλωσε και έκανε γνωστό ότι είχε υπογραφεί σύμβαση για τη δημιουργία τους .


Σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά οι θεματικές που μπορεί να αναπτύξει κάποιος στη Ρόδο ξεφεύγουν από το κλασικό «ήλιος και θάλασσα». Η Ρόδος είναι ένα νησί που προσφέρει απίστευτες εμπειρίες που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τη φύση, τα σπορ και τη γαστρονομία...


Με αυτή τη δουλειά όπως είπε η διεύθυνση τουρισμού εμπλουτίζει τη δράση της μπαίνοντας στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της παρουσίασης της Ρόδου με πολλούς τρόπους.
Τέλος η Βίβιαν Λουιζίδου βιολόγος ωκεανογράφος, ως η αφηγήτρια του βίντεο δήλωσε τα εξής:


«Με τη συνεργασία μας μάς δόθηκε η δυνατότητα να δείξουμε πλάνα από το Ενυδρείο και να μιλήσουμε για τα εκθέματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό, για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του σταθμού που είναι πολύ ιδιαίτερα, αν σκεφτούμε ότι χτίστηκε το 1936 και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Από το Μάιο του 2023 έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα του σταθμού εκπαιδευτικές περιηγήσεις τόσο για τους μαθητές από τη Ρόδο αλλά και για μαθητές προγραμμάτων και μέσω αυτού αναδεικνύεται το Ενυδρείο τόσο ως αξιοθέατο αλλά και ταυτόχρονα η δράση του σταθμού ως ερευνητικό κέντρο.

Σίγουρα, ένα τέτοιο βίντεο που είναι επεξηγηματικό, που έχει υπότιτλους και στα ελληνικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα και στις εκθέσεις προσελκύοντας επισκέπτες και τουρίστες, αλλά είναι χρήσιμο και για τους Έλληνες επισκέπτες καθώς δείχνει πόσο πλούσια ιστορία και εκθέματα υπάρχουν στο σταθμό, αναδεικνύοντας και τη δράση του ΕΛΚΕΘΕ σε πολλά ζητήματα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο