Συνεχίζεται η παράταση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Συνεχίζεται η παράταση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Συνεχίζεται η παράταση για τις μισθώσεις στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1139 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η διαδικασία για την παράταση των μισθωμάτων σε καταστήματα της Νέας Αγοράς από όσους ενοικιαστές επιθυμούν να συνεχίσουν και μάλιστα όπως εκτιμά ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Νέας Αγοράς Παναγιώτης Κατσιδώνης, στις δύο επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

Όπως δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους μετά τα πρώτα 16 συμβόλαια που «πέρασαν» στο δημοτικό συμβούλιο του Απριλίου, θα έχουμε άλλα περίπου 20 στο συμβούλιο του Μαΐου. «Όσο εγκρίνει η υπηρεσία νεωτέρων μνημείων τα επιχειρηματικά μας πλάνα και το γραφείο ακίνητης περιουσίας και όλο το επιτελείο του δήμου θα περνούν ένα - ένα τα καταστήματα και θεωρούμε ότι στα επόμενα δύο δημοτικά συμβούλια θα έχουμε υπογράψει όλοι τα νέα συμφωνητικά», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά τις επιχειρήσεις έχουν καταθέσει όλες τα επιχειρηματικά τους πλάνα, δυστυχώς ακόμα δυο επιχειρηματίες δεν μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία της μεταστέγασης και έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος που σημαίνει ότι κλείνουν ακόμα δύο επιχειρήσεις στην αγορά. Όλη αυτή η διαδικασία είναι επώδυνη και οικονομικά και λειτουργικά, τα καταστήματα καθώς πρέπει να ξοδέψουν κάποια χρήματα για να επισκευάσουν σύμφωνα με τη μελέτη τα απαιτούμενα ώστε να είναι ομοιόμορφα με όλα τα γύρω.

Κάποια από αυτά πρέπει να μεταστεγαστούν και είναι ακόμα περισσότερα τα έξοδα, οπότε οι δύο επιχειρηματίες επέλεξαν να μη συνεχίσουν. Μετά από αρκετά χρόνια έφτασαν στο σημείο να κρίνουν ότι αυτή τη διαδικασία δεν την αντέχει η τσέπη τους οπότε αποσύρονται και θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στο τέλος της σεζόν».

Όσον αφορά τις εργασίες στο κτήριο της νέας αγοράς είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο καθώς με μία έκτακτη απευθείας ανάθεση έργου θα φτιαχτεί μόνο το πέταλο που βρίσκεται μεταξύ «ΡΟΔΑ» και ΚΤΕΛ το οποίο από τον προηγούμενο χειμώνα είναι σε άσχημη κατάσταση, αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσει να επισκευάζεται ο ίδιος θεωρεί ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να αλλάζει και η εικόνα της Νέας Αγοράς.

Σε ερώτηση για το πότε εγκαθίσταται ο εργολάβος για τη μεγάλη εργολαβία ο κ. Κατσιδώνης απάντησε ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου που έκλεισαν οι φάκελοι οι ενημερώσεις που είχαν ήταν ότι σε ένα μήνα θα έχουμε τον ανάδοχο.

«Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει καθυστέρηση γι’ αυτό και όλο αυτό το διάστημα για την πτέρυγα που θέλαμε να επισκευαστεί επειδή αποτελεί έργο της μελέτης και θα φτιαχνόταν δε θεωρούσαμε ότι χρειαζόταν να κάνουμε κάτι νωρίτερα. Καθυστέρησε η μελέτη και υπάρχει ένα έκτακτο κονδύλι για να φτιαχτεί προσωρινά. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που μας απασχολεί και ειδικά τα καταστήματα που πρέπει να μεταστεγαστούν.

Όσο καθυστερεί αυτή η σύμβαση και η εγκατάσταση του εργολάβου δεν θα μπορέσουν να αφαιρεθούν τα αυθαίρετα κτήρια με αποτέλεσμα να είναι... αυτοκτονία για κάποιους επιχειρηματίες. Σε αυτό το σημείο προσπαθούμε να βρούμε λύση, περιμένουμε από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση για τη σύμβαση ώστε να προλάβουμε και να γίνουν όλα όπως έχουν προγραμματιστεί, διαφορετικά θα είναι ένα μεγάλο αγκάθι στο θέμα της μεταστέγασης.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι επειδή η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο ήταν πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες, υπάρχει μία διαδικασία από την επιτροπή αλλά από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο αυτή η διαδικασία μας είπαν ότι θα διαρκέσει έναν με δύο μήνες.

Έχουμε φτάσει στον Ιούνιο και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής, είτε άλλη επίσημη ενημέρωση από το δήμο» κατέληξε ο κ. Κατσιδώνης που αναφέρθηκε και στην τουριστική κίνηση λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, αλλά δυστυχώς η κίνηση στα καταστήματα δεν είναι αυτή που θα ήθελαν όλοι.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια