Εξέδιδε ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία δεν είχαν καμία ισχύ

Εξέδιδε ασφαλιστήρια συμβόλαια  τα οποία δεν είχαν καμία ισχύ

Εξέδιδε ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία δεν είχαν καμία ισχύ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5001 ΦΟΡΕΣ

Φόρμα εταιρείας με την οποία παλαιότερα είχε συνεργασία, χρησιμοποιούσε 64χρονος ασφαλιστής στην Κω για να εκδίδει σε πελάτες του ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων, τα οποία όμως δεν είχαν καμία ισχύ!

Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 130 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 18.500 ευρώ, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές αρχές του νησιού συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων που έχουν εξαπατηθεί από τον 64χρονο!

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 64χρονο ξεκίνησε στις 24 Μαΐου 2023 το μεσημέρι όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ηρακλειδών εντόπισαν διαδοχικά έναν 21χρονο και έναν 50χρονο να κινούνται με τα οχήματά τους.

Στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που τους έγιναν, οι δύο άνδρες επέδειξαν ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οχήματά τους, τα οποία όταν ελέγχθηκαν στο σύστημα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ισχύ και ήταν πλαστά.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατασχέθηκαν και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν αρμοδίως. Ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν προς την κατεύθυνση πλέον του τρόπου έκδοσης αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Προέκυψε λοιπόν ότι ο 64χρονος ως ασφαλιστής χρησιμοποιούσε μία παλιά φόρμα (που πλέον δεν βρίσκεται σε ισχύ) από εταιρεία με την οποία είχε παλαιότερα συνεργασία και χρησιμοποιώντας αυτήν, εξέδιδε ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία φαίνονταν νόμιμα όμως δεν είχαν ισχύ.

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις ο 64χρονος φέρεται να εισέπραττε από τους πελάτες του το ποσό αυτό που αντιστοιχούσε στην ασφάλεια του οχήματός τους για όλο το χρόνο.

Οι πολίτες κινούνταν με τα έγγραφα αυτά θεωρώντας πως ήταν καλυμμένοι σε ό,τι αφορά ότην ασφάλεια του οχήματος τους, έως ότου ερχόταν η στιγμή που τους γινόταν έλεγχος, όπως στις περιπτώσεις του 21χρονου και του 50χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ακόμη και όταν οι οδηγοί τον καλούσαν για να του πουν ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους δεν ισχύει, ο 64χρονος τους απαντούσε ότι «επρόκειτο για λάθος στο σύστημα».

Στη συνέχεια ο ίδιος εξέδιδε σε μία άλλη εταιρεία ασφαλιστήριο συμβόλαιο που ίσχυε για ένα μόνο μήνα για τον πελάτη που παραπονούνταν χωρίς αυτή τη φορά να πάρει χρήματα.

Προχθές (Παρασκευή 26 Μαΐου 2023) αστυνομικοί του Τμήματος Ηρακλειδών έκαναν έλεγχο στον επαγγελματικό χώρο που χρησιμοποιούσε ο 64χρονος όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 131 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων

• Ηλεκτρονική φόρμα παραγωγής ασφαλίστρων ως ψηφιακό πειστήριο

• 3 κυνηγετικά όπλα που κατείχε χωρίς άδεια

• 535 ευρώ

Σημειώνεται ότι το ύψος της αξίας των πλαστών ασφαλιστηρίων που κατασχέθηκαν σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ανέρχεται στις 18.586,39 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της απάτης.

Σε βάρος του 64χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ με εντολή το αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προχθές βράδυ αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου